- Ikke overraskende at Spetalen velger å gå denne veien

- Norske investorer vil ha best mulig marginer, effektiv produksjon og gode produksjonsløsninger. Det handler mest om kostnadslederskap, sier tidligere Sigma-forvalter Ole Peter Nordby.

Foto: Finansavisen
Børs

I går holdt Weifa en investorpresentasjon hvor selskapet kommuniserte at de ville vokse gjennom oppkjøp og konsolidering. Tidligere Sigma-forvalter Ole Peter Nordby sier til Finansavisen onsdag at han tror selskapet vil konsentrere seg om "modne selskap".- Weifa beveger seg i et felt med lite forskning og ganske liten grad av unik karakter. Det er mye alminnelig kremmervirksomhet her, sier Nordby til Hegnar.no.- Når de sier de ser seg om etter nye selskaper som kan øke veksten, vil jeg tro at det ligger et betydelig analytisk forarbeid bak. Men dette er områder Weifa allerede er inne i, og kjenner godt.Og peker på blant annet smertestillende medisiner og diabetespreparater.- Det er ikke veldig overraskende at Spetalen velger å gå denne veien. Det er tett opptil det han har gjort før, og for så vidt de fleste andre kjente industrielle investorer, som for eksempel John Fredriksen og Stein Erik Hagen, sier Nordby til Hegnar.no.Han mener det ville vært ulikt Spetalen å gå mot forskning og innovasjon.- Det som kjennetegner kjente norske investorer er at de er opptatt av modne markeder. Det er atskillig mindre risiko ved det å utvikle en eksisterende markedsposisjonen med etablerte produkter i etablerte markeder, enn det er å operere i nye markeder med nye produkter, sier Nordby og legger raskt til;-  De vil ha best mulig marginer, effektiv produksjon og gode produksjonsløsninger. Det handler mest om kostnadslederskap.Nordby peker på at dette også er grunnen til at det er så få kjente investorer innen biotek.- Det at Kjell Inge Røkke var inne i krill, er et unntak fra regelen. Det var et veldig innovativt produkt, på et helt nytt marked. Ikke ulikt når Johan H. Andresen gikk inn i Pronova, legger Nordby til.Nå er den tidligere forvalteren spent på hvordan Clavis-topper som Ole Henrik Eriksen og Gunnar Manum takler overgangen til Weifa.- Weifas profil er ikke veldig innovativ, derfor skal det bli spennende å se hvordan overgangen blir for Clavis-topper som Ole Henrik Eriksen og Gunnar Manum. De kommer fra et selskap som befinner seg langt mot andre enden av skalaen, mot det veldig innovative, avslutter Nordby.NB! Sjef i Weifa, Kjell-Erik Nordby, er gjest i HegnarTV onsdag kl.15.30.