Investorene i villrede i New York

Ulike signaler gjorde investorene usikre på hva som skjer.

wall street, newyork
Børs

Investorene satt fremdeles og tygget på de svake arbeidsmarkedstallene fra fredag da børsene stengte i New York mandag.Rapporten som viste at det bare ble skapt 142.000 arbeidsplasser utenom jordbukssektoren i august, mot ventet 225.000, var tung å fordøye og det kan gå flere dager før investorene helt hvordan de skal tolke tallene.Samtidig kom det blandede signaler fra Asia, med eksporten fra Kina opp 9,4 prosent, mens importen falt med 2,4 prosent i august. Og det gjorde ikke bildet klarere for investorene at japansk BNP falt med 7,1 prosent på årsbasis i 2. kvartal.Oljeprisen svingte ned, med Brent godt under 100 dollar og den amerikanske lettoljen under 92 dollar i løpet av etterniddagen.Dow Jones falt 0,15 prosent til 17.111,42 og S&P 500 falt 0,31 prosent til 2001,54. Nasdaq steg 0,2 prosent til 4.592,29.For hver andre aksje som steg på NYSE var det mer enn tre aksjer som falt. På Nasdaq var det litt mer enn en aksje som steg for hver som falt.To av de ti mest omsatte aksjene på Nasdaq falt, med Apple ned 0,6 prosent til 98,35 dollar, dagen før det ventes at selskapet vil lansere en ny iPhone og muligens en smart klokke - iWatch.Amazon falt 1,2 prosent samme dag som det ble kjent at den kinesiske ehandelskjempen Alibaba starter løpet mot en IPO og børsnotering i New York.Yahoo, som eier 22,5 prosent av selskapet, steg på spekulasjoner om at Alibaba kan være verdt så mye som 200 milliarder dollar, og at selskapet ifølge Bloomberg kan cashe inn over 8 milliarder dollar på salg av aksjer i forbindelse med børsnoteringen.Tesla fortsatte opp 1,7 prosent til 282,11 dollar, etter at Elon Musk fredag uttalte at aksjekursen kan være litt høy på kort sikt, men samtidig også antydet at den kunne være billig på lang sikt.Microsoft steg 1,2 prosent til 46,47 dollar, mens Google steg 0,6 prosent til 601,63 dollar.På NYSE falt syv av de ti mest omsatte aksjene, med Twitter opp 2,6 prosent til 52 dollar og dagens mest omsatte. Like bak fulgte Bank of America, med en oppgang på 2,1 prosent til 16,35 dollar.Oljeselskapene falt på nedturen i oljeprisen og ExxonMobil endte ned 1,5 prosent til 97,77 dollar, mens oljeserviceselskapet Schlumberger endte ned 2,1 prosent.GM og Ford falt henholdsvis 2 og 3 prosent, mens Boeing steg 2,6 prosent.