- Katastrofe for Statoil

For prisen av en brønn i Mexicogulfen kunne Statoil boret 20 brønner på norsk sokkel.

John Olaisen. Foto: Finansavisen
Børs

Da lisensauksjonen i den amerikanske delen av Mexicogulfen ble avsluttet for snart to år siden, stod Statoil igjen som storkar. Vinnerbudet på 157 millioner dollar for blokken der Martin-prospektet ligger, var den klart høyeste salgssummen i auksjonen.Statoil har betalt 2,4 milliarder kroner for årets viktigste letebrønner i Angola og i Mexicogulfen. Ingen av dem ble en suksess, skriver Finansavisen i dag.Torsdag meldte Statoil at det hadde boret tørt på Martin-brønnen i Mexicogulfen, men at det hadde fått verdifull informasjon.– Mexicogulfen har vært en katastrofe for Statoil. Alle de norske som har prøvd seg der, har mislyktes, sier aksjeanalytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til DN.Og det som kanskje verre er, Statoil får ikke refundert letekostnader på samme måte i Mexicogulfen som om selskapet hadde boret på norsk sokkel, der staten tar 78 prosent av regningen.– Statoil kunne boret over 20 brønner i Barentshavet for samme kostnad som denne ene brønnen i Mexicogulfen, sier Olaisen til avisen.Statoil-talsmann Knut Rostad vil helst ikke kommentere Olaisens katastrofekarakteristikk og sier at Statoil har et langsiktig perspektiv på leting i Mexico­gulfen og at de fortsetter.