Meglerhus venter sterke jobbtall fra USA

DNB Markets legger seg høyere enn konsensus.

camilla viland.jpg
Børs

Euroen har tapt terreng i forhold til dollaren.  Det siste døgnet er nedturen på over 1,5 prosent i  kjølvannet av ESBs overraskende rentekutt. Samtidig støttes dollaren av solide nøkkeltall, fastslår DNB-økonom Camilla Viland i dagens morgenrapport.I morgentimene noteres EURUSD til omkring 1,293. «Dersom våre forventninger til dagens viktige sysselsettingstall for USA slår til, kan ytterligere fall ligge i kortene. Mens konsensus venter en sysselsettingsvekst på 225.000 personer i august, er vårt anslag 260.000. Det er også ventet at ledighetsraten skal falle fra 6,2 til 6,1 prosent», skriver DNB Markets.Årsaken til at meglerhuset tror på så sterk sysselsettingsvekst er en rekke solide nøkkeltall for amerikansk økonomi den siste måneden. Blant annet har de viktige ISM-indeksene steget mer enn ventet og de ukentlige tallene for søkere om førstegangstrygd har holdt seg omkring 300.000, som er et lavt nivå. Torsdagens ADP-tall viste en sysselsettingsvekst på 204.000 i august. Det var noe lavere enn ventet, men fortsatt solid.