Meglerhusene er imponert – tror børsfesten fortsetter

Torsdagen tilhører Bjørn Kjos.

aksje kvinner analytiker megler.jpg
Børs

Torsdag morgen ble det kjent at Norwegian fraktet 2.344.253 passasjerer i august 2014, 19 prosent flere enn i samme måned i fjor.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 44 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 37 prosent.Kabinfaktoren steg dermed hele 4,4 prosentpoeng til 79,2 prosent.PrispressMen Norwegian merker litt prispress. Det anslås en yield (inntekt per flydd setekilometer) på 45 øre i august. Det er i så fall ned tre øre (6 prosent) fra 48 øre i august i fjor.Det ser ut som analytikerne er godt fornøyd med dagens nyheter fra Bjørn Kjos. Ifølge TDN Finans kan det føre til oppjusterte estimater.Spår kursoppgangPareto-analytiker Jon David Gjertsen utelukker ikke at dagens trafikktall kan trigge betydelig positive revideringer av konsensusestimatene. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Norwegian og et kursmål på 330 kroner.Swedbank opprettholder sin kjøpsanbefaling på Norwegian med et kursmål på 250 kroner. Arctic Securities-analytiker Kenneth Sivertsen gjentar også sin kjøpsanbefaling. Han opererer med et kursmål på 280 kroner.Opptur på Oslo BørsI skrivende stund omsettes aksjen for 222,70 kroner, opp 4,26 prosent.