Morgan Stanley oppgraderer DNO

Morgan Stanley har oppdatert sine anbefalinger i oljesektoren. Norske oljeaksjer går hver sin vei på Oslo Børs.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 11.00
Oppdatert 9. sep. 2014 klokken 13.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
DNO-sjef Bjørn Dale. Styreformann Bijan Mossavar-Rahmani til høyre. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Morgan Stanley har gått gjennom sine anbefalinger i oljesektoren.DNO International og Lundin Petroleum oppgraderes fra nøytralvekt til overvekt, melder Bloomberg ifølge TDN Finans.Med Det norske oljeselskap går det motsatt vei: Aksjen nedgraderes fra nøytralvekt til undervekt.På Oslo Børs stiger DNO 3,5 prosent til 20,03 kroner, mens Det norske faller 2,5 prosent til 57,50 kroner.På Nasdaq OMX Nordic-børsen i Stockholm trekker Lundin-aksjen opp 0,2 prosent til 127,60 svenske kroner.Mandag ble og tatt i ed.- I Irak har de kurdiske representantene fått gjennomslag for at de vil kunne sitte med finansministeren i tiden fremover, hvilket vi tolker i positiv retning når det gjelder å få en videre avklaring rundt eksportmulighetene og ikke minst betalingen for blant annet DNO, . Meglerhuset har et kursmål på 30 kroner.Det norske tynges nok av etter leteboringen på Kvitvola-prospektet og nord for Vallhallfeltet.