Myrseth: Vi ser en stor oppside i aksjen

Investeringsdirektør Stig Myrseth stokker om på porteføljen. Her er favorittaksjene.

Publisert 15. sep. 2014 kl. 07.48
Oppdatert 15. sep. 2014 klokken 12.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
Dovre Forvaltning / photographer - Gediminas Zilinskas / www.zilinskas.net
Investeringsdirektør Stig Myrseth foretar denne uken endringer i Dovre-porteføljen. Napatech kommer inn på bekostning av Wilh. Wilhelmsen.Napatech ble notert på Oslo Børs i vår og er global markedsleder innen en smal, men lukrativ hardware-nisje. Myrseth slår fast at selskapet historisk sett har vært en vekstmaskin, men at veksten har vært «klumpete» siden selskapet har få men store kunder.- Etter en midlertidig vekstpause og kursfall ser vi stor oppside i aksjen om veksten vender tilbake i andre halvår slik ledelsen guider, skriver investeringsdirektøren.Dette tilkjennegis av en P/E for 9,5 for inneværende år fallende til 4,7 neste år ifølge Carnegies analytiker.Myrseth mener bildet blir enda bedre om man tar høyde for at netto rentebærende kontanter utgjør halvparten av dagens børsverdi.Dovre-porteføljen består av følgende aksjer:
  • Panoro EnergyPanoro Energy
  • Petrolia DrillingPetrolia Drilling
  • Selvaag BoligSelvaag Bolig
  • BW OffshoreBW Offshore
  • NorwegianNorwegian
  • NapatechNapatech
Største aksjonær i Napatech er Ferd AS (Johan H. Andresen jr.). Han eier 1.293.211 aksjer, tilsvarende en eierandel på 22,2 prosent. Fredag var aksjene hans verdt 43,6 millioner kroner. Etter en oppgang på nesten 22 prosent mandag er de verdt 53 millioner kroner. Napatech hadde driftsinntekter i 2. kvartal 2014
Nortzone IV er nest største aksjonær med 1.278.875 aksjer, tilsvarende en eierandel på 22 prosent.Til tross for at aksjen stiger nesten 22 prosent på Oslo Børs mandag er aksjen ned 29 prosent fra toppen på 57,75 kroner på noteringsdagen den 6. desember i fjor. Og siden nyttår er aksjen fremdeles ned 20 prosent. på 41,8 millioner danske kroner. Selskapet hadde et driftsunderskudd på 4 millioner kroner og et resultat etter skatt på 2,8 millioner kroner.Etter første halvår var driftsinntektene på 89,65 millioner danske kroner og resultat etter skatt på 2,1 millioner kroner.