Ny børsrekord i New York

Wall Street stiger forsiktig i onsdagens handel. Biotek-aksje tar helt av, mens flygigant mister mye høyde. Følg utviklingen her.

AP Photo
Børs

De amerikanske børsene stiger i tidlig handel onsdag.Snart to timer ut i dagens handel stiger den bredere S&P 500-indeksen 0,1 prosent til 2.004,05, men har vært oppe i 2.009,28 på sitt høyeste. Dette er da foreløpig ny all-time high.Dow Jones stiger på sin side 0,3 prosent til 17.118,48, mens Nasdaq trekker ned 0,3 prosent til 4.585,07.Industriordrene i USA steg over 10 prosent i juli, men kom likevel inn svakere enn ventet.Følg den videre utviklingen i det amerikanske aksjemarkedet her.Våpenhvile i Ukraina? Investorene lar seg berolige over utsikter til en snarlig våpenhvile i Øst-Ukraina, selv om uklarhet hersker rundt betingelsene.- Dette er en fordel for markedet. Det reduserer usikkerheten noe, og antyder at investorer vil ha én halerisiko mindre å hanskes med, sier global aksjetrateg James Butterfill hos Coutts til Reuters.- Det betyr ikke at Ukraina-krisen er over, men det er et skritt i riktig retning, fortsetter han.Videre er det knyttet en viss spenning til referatet fra Federal Reserves siste rentemøte, den såkalte Beige Book (slippes klokken 20:00 norsk tid).Biotek-rakett Blant enkeltaksjer trekker vi frem Infinity Pharmaceuticals, som smeller opp 44,4 prosent til 15,77 dollar.Oppgangen kommer etter at selskapet har annonsert et nytt samarbeid med med AbbVie for utviklingen og kommersialiseringen av Infinitys duvelisib, en behandling for blodkreft. AbbVie-aksjen er for øvrig marginalt ned.Delta Air Lines er blant de tyngste S&P 500-aksjene, og trekker ned 4,9 prosent til 38,95 dollar.Nedgangen skjer etter at flyselskapet har senket driftsmargin-guidingen for 3. kvartal, i tillegg til at bensinpris-estimatene er jekket opp.Følg Hegnar.no på Facebook her!