Nye knalltall fra Norwegian — det er bare én liten hake

Bjørn Kjos og Norwegian fortsetter å levere sterk passasjervekst, men anslår fall i yielden.

Svein Østerhus
Børs

Norwegian Air Shuttle fraktet 2.344.253 passasjerer i august 2014, 19 prosent flere enn i samme måned i fjor.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 44 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 37 prosent.Kabinfaktoren steg dermed hele 4,4 prosentpoeng til 79,2 prosent.- Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med Norwegian, og at vi selv med stor kapasitetsvekst har en økning i fyllingsgraden på hele 4,4 prosentpoeng. At stadig flere kunder utenfor Skandinavia velger Norwegian beviser at vår internasjonale strategi gir resultater. - Tallene for august er også positivt påvirket av at det er stor ferietrafikk utenfor Skandinavia, særlig i Storbritannia hvor Norwegian nå har fått en betydelig operasjon, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.Press på inntekteneNorwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i august, hvorav 84,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.Men Norwegian merker litt prispress. Det anslås en yield (inntekt per flydd setekilometer) på 45 øre i august. Det er i så fall ned tre øre (6 prosent) fra 48 øre i august i fjor.Inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) anslås til 37 øre, noe som i så fall er ned ett øre (2 prosent) fra samme måned i fjor.Følg Hegnar.no på Facebook her!