Oljefall på Wall Street - venter på fredagens tall

Torsdag endte med røde tall i New York.

Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt
Børs

De amerikanske markedene falt torsdag for tredje dag på rad, etter å ha vært på rekordnivåer tidligere på dagen.Dow Jones endte ned 0,05 prosent til 17.069,58, Nasdaq falt 0,22 prosent til 4.562,29, mens S&P 500 falt 0,15 prosent til 1.997,65. Sistnevnte har dermed hatt sin lengste sammenhengende nedtur siden juni.Energisektoren falt mest av samtlige 10 hovedgrupper på S&P 500 i dag, med en nedtur på 1,3 prosent.Både Chevron og Exxon falt 0,8 prosent.Nedturen på Wall Street skjedde ifølge CNBC etter at investorene snudde fokus fra ESBs overraskende rentekutt, til morgensdagens amerikanske arbeidsmarkedsrapport for august som kommer kl. 14:30 norsk tid, samt fallende oljepris.Det er ventet en ledighet på 6,1 prosent.ESBDen europeiske sentralbanken kuttet torsdag styringsrenten fra 0,15 til 0,05 prosent. Det var ikke ventet noen endring.Den marginale innskuddsrenten kuttes til minus 0,2 prosent, mens den marginale utlånsrenten kuttes til 0,3 prosent. Heller ikke her var det ventet noen endring.I torsdagens rapport fra Nordea slo økonomene fast at rentemøtet i den europeiske sentralbanken ECB ville være dagens største begivenhet.Nøkkeltall USA-tallene som ble sluppet torsdag var blandet. Arbeidsmarkedsrapporten fra ADP var noe svakere enn ventet. Det var også tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd (jobless claims) og produktivitetstall. Handelsbalansen , PMI-talll og ISM-tall for tjenestesektoren kom derimot inn bedre enn ventet.

Nyheter
Børs