Oslo Børs åpner ned - Seadrill faller 3 prosent

Oslo Børs åpner i rødt fredag og følger børsene i New York og Asia ned.

Jackup-rigg. Foto: Seadrill/Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent til 619,9 fredag, etter blandet utvikling på børsene i Asia og en liten nedtur på børsene i New York torsdag.Alle venter på fredagens arbeidsmarkedsrapporten fra USA, som er ventet å vise en økning på 230.000 arbeidsplasser i privat sektor i august, og en liten økning fra 209.000 i juli.Statoil åpner flatt på 180,8 kroner, mens Seadrill faller 3 prosent til 215,6 kroner.Dagens store nyhet er at World Shipholding, som er kontrollert av stiftelser etablert av John Fredriksen til fordel for hans nærmeste familie, selger aksjer i Golar LNG for over 11 milliarder kroner .Det kan ha skapt en viss usikkerhet rundt Fredriksens andre store aksjeposter, og kan være en del av forklaringen på at Seadrill faller såpass mye fra start.Marine Harvest faller 1 prosent til 86,05 kroner. Frontline faller 6 prosent til 10,15 kroner, etter at aksjen gikk på en liten smell på børsen i New York torsdag. Archer faller 1,4 prosent til 10,8 kroner.Bionor hentet 52,9 millioner kroner i en emisjon til 2,35 kroner pr. aksje i natt. Aksjen er så langt dagens taper og faller 10,3 prosent til emisjonskursen på 2,35 kroner.Polarcus stiger 5 prosent til 2,32 kroner etter at selskapet meldte om en ny kontrakt fredag morgen.