REC i tet på børsen — Awilco Drilling faller stygt

Oljeprisen revansjerer seg, og drar med seg Oslo Børs. Våpenhvile i Ukraina letter også på stemningen.

Børs

Etter fallet den første halvtimen, har stemningen tatt seg opp på Oslo Børs.Hovedindeksen står i øyeblikket i 617,26, etter en oppgang på 0,3 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.763 millioner kroner. Hovedindeksen har dermed steget 12,3 prosent så langt i år, og 1,8 prosent den siste måneden.Utviklingen skjer i kjølvannet av et blandet Wall Street i går og bred børsoppgang i Asia i dag.De toneangivende Europa-børsene trekker markant opp.Britiske FTSE 100 stiger 0,8 prosent, tyske DAX og franske CAC 40 begge 1,2 prosent.Våpenhvile i Ukraina? Oppgangen henger sammen med varselet fra Ukrainas president Petro Porosjenko om en våpenhvile i Donbass-regionen i Øst-Ukraina.Ifølge Reuters har Kreml i etterkant gått ut og sagt at steg mot fred har vært diskutert, men at en formell våpenhvile ikke forelå ettersom «Russland ikke er en part i konflikten».- Dette er en fordel for markedet. Det reduserer usikkerheten noe, og antyder at investorer vil ha én halerisiko mindre å hanskes med, sier global aksjetrateg James Butterfill hos Coutts til nyhetsbyrået.- Det betyr ikke at Ukraina-krisen er over, men det er et skritt i riktig retning, fortsetter han.Revansje for oljeprisenOljeprisen revansjerer seg etter det kraftige fallet i går.- Du ville ha ventet at markedet skulle sprette opp igjen etter gårsdagens fall. Fundamentalt er oljemarkedet godt forsynt og indikasjonene er at prisene er i en nedadgående trend, sier megler Tony Machacek hos Jeffries i London til Reuters.Brent oktober-olje stiger 0,9 prosent til 101,25 dollar fatet, mens den sto i ca. 101,90 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen trekker opp 0,8 prosent til 93,62 dollar fatet. På Oslo Børs faller Statoil 0,4 prosent til 180,60 kroner, mens Irak-eksponerte DNO går tilbake 0,1 prosent til 19,68 kroner etter at Swedbank har vraket sin kjøpsanbefaling.REC opp, seismikk nedREC Silicon viser vei blant de mest omsatte aksjene, og stiger 4,5 prosent til 3,09 kroner etter at Pareto har startet dekning av REC-aksjene med kjøpsanbefalinger.REC Solar stiger 1,3 prosent til 92,75 kroner. Videre merker vi oss at Schibsted avanserer 3,7 prosent til 332,20 kroner, til tross for at Citi Research har kuttet kursmålet .Gjensidige, Marine Harvest, Norsk Hydro og Telenor er opp 1-2 prosent.Amerikanske myndigheter har utsatt behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, men aksjer letter likevel 0,3 prosent til 213,40 kroner.På den negative siden faller PGS 1,5 prosent til 44,69 kroner etter at Morgan Stanley nedgraderer aksjen til undervekt i en fersk sektorrapport.Seismikkollega TGS trekker ned 3,4 prosent til 166,70 kroner.Vi tar også med at BW LPG står i minus 3,3 prosent til 78,80 kroner.Wilhelmsen-salg gir Awilco-smellI toppen av taperlisten finner vi Awilco Drilling, som trekker ned hele 11,9 prosent til 119 kroner.Nedgangen kommer etter at A. Wilhelmsen Group og QVT Financial har solgt aksjer for hhv. 196,1 og 43,9 millioner kroner (til kurs 120 kroner). Etter transaksjonen sitter A. Wilhelmsen Group på 43,8 prosent av aksjene i selskapet.Awilco Drilling er omsatt for 278 millioner kroner så langt, og har bare Statoil foran seg på volumtoppen.Flere andre aksjer faller tosifret onsdag. Det dreier seg om Noreco og Oslo Axess-noterte RomReal på minus 13-14 prosent, mens EOC topper med et kursfall på 17,8 prosent før aksjen ble pauset.I andre enden stiger bare tre aksjer mer enn nevnte REC Silicon.Skiens Aktiemølle trekker opp 10,5 prosent til 100 kroner, mens African Petroleum og MultiClient Geophysical stiger hhv. 6,3 prosent til 85 øre og 4,4 prosent til 1,88 kroner.Følg Hegnar.no på Facebook her!