Scatec Solar et skritt nærmere børsen

Et nytt solselskap er på vei mot Oslo Børs mot slutten av september.

Publisert 11. sep. 2014 kl. 08.39
Oppdatert 11. sep. 2014 klokken 10.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 326 ord
Alf Bjørseth. Foto: Finansavisen
Solgründer Alf Bjørseth er klar for å ta sitt andre solselskap på børsen. Det første var REC og nå står Scatec Solar for tur.Søknaden om notering ble sendt 27. august og nå ligger det an til at børsnoteringen vil skje 29. september, med ticker SSO. Prospektet ventes å være klart 15. september, heter det i en børsmelding.Bookbuilding for institusjonelle investorer ventes å starte starte 15. september kl. 09:00 og gå frem til 16:30 den 25. september. For andre avsluttes den kl. 12:00 samme dag.Aksjer vil bli tilbudt til en kurs mellom 28 og 36 kroner noe som tilsier en verdi på selskapet på 1,89 til 2,43 milliarder kroner.
Dagens eiere vil selge 19.835.413 aksjer som da kan gi dem et sted mellom 555,4 og 714 millioner kroner.I et proratarisk salg vil det gi Scatec-selskapene og solgründer Alf Bjørseth et sted mellom 295,4 og 380 millioner kroner.I tillegg planlegger selskapet å hente 500 millioner kroner ved å selge nye aksjer i en emisjon. Se intervjuet med Scatec Solars gründer Alf Bjørseth Hele børsmeldingen
Største aksjonær i Scatec Solar er solgründer Alf Bjørseths selskap, Scates AS, med 36,8 prosent av aksjene. Et annet selskap i Scatec Gruppen, Scatec Invest, sitter med 16,4 prosent av aksjene, mens Scatec Solar Ansatte AS har 2,7 prosent. Det japanske handelshuset ITOCHU har 36,1 prosent.De som selger aksjer vil forplikte seg til å ikke selge flere aksjer de kommende 9 månende, fremgår det av en børsmelding fra selskapet.I tillegg tilbys tilretteleggerne ABG Sundal Collier og Carnegie, aksjer tilsvarende inntil 15 prosent av aksjene for å møte en eventuell overtegning. Disse vil bli stilt til rådighet av Scatec AS, ITOCHU, Scatec Invest og Scatec Solar Ansatte.Selskapet vil også tilby aksjer til personer som ikke er aksjonærer i dag, med en rabatt på inntil 1.500 kroner. Her vil det være snakk om tegninger på fra 10.500 kroner til 999.999 kroner.Ansatte vil også bli tilbudt aksjer med en rabatt, mens institusjonelle investorer tilbys å tegne for minimun 1 million kroner.