Spetalen endrer riggselskap

Publisert 16. sep. 2014 kl. 08.25
Oppdatert 16. sep. 2014 klokken 08.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Mange aksjonærer satte forrige uke kaffen i halsen da investor Øystein Stray Spetalen på å kjøpe aksjer i Prospector.Standard Drilling kjøpte aksjene i Prospector til over børskurs på 16,60 og ga 17,50 kroner per aksje. Det tilsvarer 25,37 prosent av Prospector.Nå har Spetalen bestemt at Standard Drilling skal gå fra å være et riggselskap til å bli et rendyrket investeringsselskap, skriver DN.I en børsmelding mandag melder Standard Drilling at det heretter kun skal drive med investeringer i olje- og gassektoren.– Selskapet har vært et spekulativt nybyggselskap siden starten. Standard Drilling var opprinnelig satt opp for å investere i nybygg jackup, og har under hele byggeprosessen solgt nybyggene en etter en. Pengene det tjente på å selge disse riggene, har det brukt på å kjøpe seg opp i Prospector, sier analytiker Anders Bergland i RS Platou Markets til DN.Øystein Stray Spetalen ønsker ikke å kommentere selskapsendringen. Spetalen eier 30 prosent av aksjene i Standard Drilling gjennom hedgefondet QVT Fund og investeringsselskapet Ferncliff.– Jeg kommenterer ikke aksjeinvesteringer, skriver Spetalen i en sms til avisen.