Statoil steg videre - hard smell for REC Silicon

Oslo Børs endte dagen opp, og Statoil steg igjen. REC fikk seg en real kalddusj.

Oslo Børs foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 0,27 prosent til 615,29, etter det som har vært en relativt begivenhetsløs dag.Så langt i år har børsen steget 12,1 prosent.Nå rettes fokuset mot rentemøtet i den europeiske sentralbanken, amerikanske jobbtall og NATO-møte senere i uken.Oljeprisen fallerOljeprisen faller ved børsens stengetid. Brent-olje handles for 101,91 dollar fatet, ned 0,86 prosent i dagens handel. Da børsen stengte mandag var prisen 103,06 dollar.Statoil, som steg 2,5 prosent i går, endte opp nye 1,63 prosent til 181,30 kroner i dag. Ifølge Reuters hever Deutsche Bank aksjen fra hold til kjøp.Selskapets verdi har dermed økt med over 23 milliarder kroner de to siste dagene.Solid dag for DNO Analytiker Kjetil Bakken i Carnegie mener rapportene fra flere nyhetskilder i Midtøsten om at det er inngått en avtale i Irak om landets olje- og gasslov er troverdige. I henhold til denne skal den kurdiske regionen tillates å kontrollere regionens egen oljeeksport.Les også: Meglerhus ser evolusjonær eksportutvikling for DNO«Dette vil tillate uhindret eksport av olje fra Kurdistan, som vil et stort kommersielt gjennombrudd for DNO», skriver Bakken ifølge TDN Finans.DNO steg i dag 3,74 prosent til 19,70 kroner.REC falt hardtREC Silicon fikk knallhard medfart på børsen i dag, uten at det har kommet noen meldinger fra selskapet.Silisiumprisen i spotmarkedet falt imidlertid med 2,23 prosent til 20,83 dollar per kilo ukentlig per 25. august 2014.REC falt i dag 7,45 prosent til 2,96 kroner.Nytt fra Noreco Norwegian Energy Company (Noreco) produserte i gjennomsnitt 2.775 fat oljeekvivalenter (oe) per dag i august 2014. I juli var produksjonen 6.979 fat.Huntington-feltet var stengt fra 31. juli til 26. august på grunn av planlagte vedlikeholds-arbeider på gasstransportsystemet CATS og om bord på produksjonsplattformen Voyageur Spirit. I det ordinær produksjon skulle gjenopptas, oppstod det tekniske problemer. Det vil være nødvendig å skifte ut utstyr om bord på plattformen for at det igjen skal være mulig å oppnå maks produksjon. Det vil i den forbindelse være nødvendig å stenge produksjonen helt i minimum sju dager, opplyser selskapet.Noreco steg dermed 7,69 prosent, altså ett øre, til 14 øre tirsdag.Hexagon-topp kjøper aksjer Jack Schimenti, sjef for Hexagon Composites heleide Hexagon Lincoln, kjøpte mandag 4.500 aksjer i Hexagon Composites ASA til snittkurs 30,60 kroner per aksje. Posten kostet dermed 137.700 kroner.Aksjen endte dagen 2,74 opp prosent til 30 kroner.Dolphin-sjef hamstrer Administrerende direktør Atle Jacobsen i Dolphin har ifølge en fersk melding kjøpt 110.000 aksjer i selskapet til kurs 4,02 kroner.Ettter kjøpet kontrollerer Jacobsen, direkte og indirekte, 4.862.641 aksjer i Dolphin.Aksjen falt i dag 5 prosent til 3,99 kroner.NMG svakestNickel Mountain Group topper taperlisten tirsdag med minus 10,77 prosent til 2,32 kroner.TungvekterneBlant de større aksjene utmerker PGS seg ellers med et fall på 3,33 prosent. Telenor falt på sin side med 1,11 prosent i dag, mens Subsea 7 endte ned 1,09 prosent.Aker Solutions falt 1,71 prosent.Blandet i EuropaDe europeiske markedene endte dagen med både røde og grønne tall tirsdag.DAX i Frankfurt steg 0,3 prosent, mens FTSE 100 i London la på seg 0,06 prosent.I Paris falt CAC 40 med 0,03 prosent.