Sterke handelstall fra Kina

Mandag tikker det inn positive makrotall fra Kina.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Mandag morgen har det blitt kjent at Kinas handelsbalanse viste et overskudd på 49,84 milliarder dollar i august 2014, fra et ikke revidert overskudd på 47,30 milliarder dollar måneden før.Ifølge TDN Finans var det ventet et overskudd på 40 milliarder dollar.Eksporten steg med 9,4 prosent på årsbasis, mens det var ventet en oppgang på ni prosent. Importen falt med 2,4 prosent, mens det var ventet en oppgang på 3,0 prosent.Den kinesiske børsen holder stengt mandag.Samtidig har det blitt kjent at Japans BNP falt 7,1 prosent annualisert i andre kvartal 2014. Her var det ventet en nedgang på syv prosent.Den japanske Nikkei 225-indeksen er opp 0,11 prosent mens den bredere Topix-indeksen kan vise til en oppgang på 0,31 prosent.Hang Seng-indeksen i Hong Kong har falt 0,31 prosent mens Singapores Straits Times-indeks er ned 0,20 prosent.