Stig Myrseth stokker om - her er favorittaksjene

Stig Myrseth ber investorer ta en titt på følgende aksjer.

Dovre Forvaltning / photographer - Gediminas Zilinskas / www.zilinskas.net
Børs

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning minner investeringsdirektør Stig Myrseth om at nesten alle store børsfall har skjedd om høsten. September er den desidert verste måneden på Oslo Børs med en gjennomsnittlig avkastning på minus to prosent.Myrseth tviler på at det blir noen sterk sesongeffekt i år.- For det første viser historien at høsten primært er farlig når perioden januar til august har vært negativ. I slike år faller Oslo Børs i snitt med åtte prosent i september. I år med oppgang frem til utgangen av august er imidlertid det tilsvarende tallet pluss 0,4 prosent, forteller Myrseth.Dernest har sesongsvingningene blitt mindre utpregede de siste ti årene.- I stedet for å henge seg opp i sesong, anbefaler vi å fokusere på de tradisjonelle fundamentale driverne. Disse er i hovedsak positive og de samme som før. En stor grad av optimisme advarer likevel mot at børsen kan være overkjøpt i det korte perspektivet og moden for en konsolidering eller korreksjon, understreker investeringsdirektøren.Denne uken slipper Myrseth Norwegian inn i varmen.- For det første lar vi oss friste av de sterke trafikktallene for august. Dernest er flyselskapet et spill på oljeprisen. Alle andre ting likt, bedres inntjeningen med 1,48 kroner per aksje for hver prosent oljeprisen faller, avslutter Myrseth.For å få plass avhendes Höegh LNG motvillig.Dovre-porteføljen består dermed av følgende aksjer:

  • Panoro EnergyPanoro Energy
  • Petrolia DrillingPetrolia Drilling
  • Wilh. Wilhelmsen ASAWilh. Wilhelmsen ASA
  • Selvaag BoligSelvaag Bolig
  • BW OffshoreBW Offshore
  • NorwegianNorwegian

Nyheter
Børs