Styrer over 550.000 arbeidsplasser - ingen vet hvem han er

Nordmannen Christian Sinding leder oppkjøpsfondet EQTs egenkaptitalavdeling.

Publisert 15. sep. 2014 kl. 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Oppkjøpsfondet EQTs egenkapitalavdeling EQT Equity ledes av en nordmann: Christian Sinding, skriver DN.Ifølge avisen kontrollerer 41-åringen, med kontor i Oslo, 550.000 arbeidsplasser globalt, hvorav drøyt 530.000 i ISS. 12.600 nordmenn jobber i bedrifter der EQT er på eiersiden. Likevel er Sinding like ukjent for mange som Kjell Inge Røkke, Rune Bjerke og John Fredriksen er kjent.– Bransjen har ikke vært flink nok til å være åpen og dermed hindre mystifisering, sier Sinding til DN.Oppkjøpsfond, også kjent som private equity-hus eller «PE», kjøper selskaper, prøver å forbedre dem og selger dem igjen etter normalt fem til syv år. – Vi eier større og større selskaper og har ansvaret for mange ansatte. For det første må man ta det ansvaret alvorlig. For det andre blir vi mer og mer interessante for andre rundt oss – enten det er fagforeninger, politikere eller pressen, sier Sinding, som sjelden uttaler seg til pressen.– Når bransjen er blitt så stor som den er blitt, er vi nødt til å akseptere at vi kommer til å bli mer regulert enn vi historisk har vært, sier han.