To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 13.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.
I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Kongsberg Gruppen og Marine Harvest mens Golden Ocean får en salgsanbefaling.- Kongsberg Gruppen ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Aksjen har i tillegg utløst kjøpssignal fra en rektangelformasjon etter brudd opp gjennom motstanden ved 149 kroner. Videre oppgang til 161 kroner eller mer er signalisert. Omsetningen i aksjen er høyere på dager med oppgang enn på dager med nedgang. Dermed er volumbalansen positiv, noe som styrker den stigende trenden. Ved reaksjoner tilbake er det støtte i trendgulvet samt rundt 136 kroner.
Vurdering:Vurdering:Vurdering:
Kjøpskandidat, sier Tyvand.Det er verdt å merke seg at Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.- Marine Harvest ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Det positive trendbildet forsterkes av stigende trend også for RSI-kurven. Kursen nærmer seg imidlertid motstanden ved 87,40 kroner, og dette kan åpne for en reaksjon ned. I så fall er det støtte rundt 71 kroner. Skulle kursen derimot bryte opp gjennom motstanden vil det være et signal om videre oppgang for aksjen. Svak kjøpskandidat, forteller analytikeren.- Golden Ocean Group Limited steg etter at kursen medio august brøt den fallende trenden. Kursen har imidlertid falt tilbake etter å ha testet motstanden rundt 11,30 kroner. Fortsatt negativ utvikling indikeres. Salgskandidat, avslutter Tyvand.