To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Foto: Scanpix
Børs

I torsdagens rapport fra Investtech får Nordic Semiconductor og SpareBank 1 SR-Bank en kjøpsanbefaling mens Norwegian Energy Company får en salgsanbefaling.- Nordic Semiconductor ligger i en langsiktig, stigende trend, men kursen har i år hatt en sidelengs utvikling mellom støtte ved 30 kroner og motstand ved 38.40 kroner. Det har nå kommet til nye kjøpere som presser kursen opp. Motstanden er brutt og videre oppgang innenfor trenden er signalisert. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Det er lite motstand over dagens nivå. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Taugbøl.- Kursen i SpareBank 1 SR-Bank har gått sidelengs mellom støtte ved ca 56 kroner og motstand ved ca 61.30 kroner siden januar, men har nå brutt opp. Det er gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon, og videre oppgang til 67 kroner eller mer er signalisert. Volumbalansen er positiv og tyder på en overvekt av optimister blant investorene. Banken er negativ på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, forteller analytikeren.- Norwegian Energy Co har brutt støtten ved 14 øre i en tilnærmet horisontal trend og utløst et salgssignal. Volumbalansen er negativ, noe som styrker salgssignalet. Mange ønsker å selge og det er et stort salgspress som det ikke er nok kjøpere til å demme opp for. Det er lite støtte under dagens nivå, noe som øker risikoen. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Taugbøl.