To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.
Børs

I onsdagens rapport fra Investtech får Weifa og Atea en kjøpsanbefaling mens Kværner får en salgsanbefaling.- Weifa viser en meget sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ved 76 øre samt ved gulvet av kanalen. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner, det vil si investorene kjøper når kursen stiger og lar være å selge ved reaksjoner tilbake. Dette styrker trendbildet. Det er lite motstand over dagens nivå. Aksjen er positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Taugbøl. - Atea ASA ligger i en stigende trend på mellomlang sikt, og fortsatt oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har flere ganger vendt ned på kurser rundt 74,60 kroner de siste månedene. Mange investorer selger rundt dette nivået da de ikke forventer ytterligere kursoppgang. Dermed er det etablert motstand som bremser for videre oppgang på kort sikt. Etablerte noteringer over motstandsnivået vil indikere at kjøpere har kommet tilbake og signalisere videre oppgang. Svak volumbalanse svekker aksjen på kort sikt. Vurdering: Svak kjøpskandidat, forteller analytikeren. - Kværner brøt den stigende trenden i juli og har vist flere svakhetstegn etter dette. Det er gitt salgssignal fra en liten rektangelformasjon og det tidligere støttenivået ved 10,70 kroner er brutt. Investorene er blitt mer negative til aksjen og ønsker å selge selv om de må gå ned i kurs. Videre nedgang mot neste støttenivå ved ca. 9,40 kroner er signalisert. Vurdering: Svak salgskandidat, avslutter Taugbøl. Vi minner om at Weifa-sjef Kjell-Erik Nordby er onsdagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV.