USA utsetter Norwegian-søknad

Det amerikanske transportdepartementet utsetter behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, noe som kan ta opptil et halvt år.

Svein Østerhus
Børs

I mellomtiden vil alle langdistanseflyginger mellom Europa og USA gå som normalt, opplyser flyselskapet.Norwegian Air Shuttle har allerede alle rettigheter til å fly, mens datterselskapet Norwegian Air International (NAI) venter på behandlingen av en permanent flytillatelse. Det amerikanske transportdepartementet (DOT) besluttet onsdag å forlenge behandlingen søknaden om permanent flytillatelse.Både det amerikanske og det europeiske transportarbeiderforbundet gikk forrige uke ut og advarte USA om et mulig hull i Norwegians sikkerhetsklarering av kabinpersonale. Forbundene hevder at det ikke kan dokumenteres at Norwegians asiatiske kabinpersonale har gått gjennom den samme utvidede bakgrunnssjekken som amerikansk og europeisk flypersonell er pålagt. Dette strider med kravet om utvidet bakgrunnssjekk av alt mannskap, ifølge forbundene.Kravet ble innført i kjølvannet av terrorangrepene mot USA 11. september 2001.– Norwegian forventer at DOT gjennomskuer alle falske anklager og de massive kampankene for å stoppe oss, både fra konkurrenter og fagforeninger. Norwegian gjør akkurat hva Obama-administrasjonen ønsker: Skaper en rekke nye arbeidsplasser og bidrar til økt turisme, sier administrerende direktør i Norwegian Air International (NAI), Asgeir Nyseth, i en pressemelding. (©NTB)