- Aksjemarkedet kan ha rigget klart for julerally

- Onsdagens mini flash crash var trolig vendepunktet, mener Nicolay Eger, Managing DIrector for Norge i IG.

Børs

Oslo Børs fulgte de øvrige børsene nedover på mandag, med hovedindeksen ned 0,9 prosent til 548,58 poeng. Børsene i Frankfurt, Paris og London var ned henholdsvis 1,5, 1,0 og 0,7 prosent. På Wall Street steg Nasdaq 1,4 prosent og S&P 500 0,9 prosent.Forrige uke så flere brutale svingninger i både aksjemarkedet og statsobligasjonskomplekset, spesielt på onsdag da S&P 500 midlertidig var ned over tre prosent og Dow Jones nesten 500 poeng, mens tiårs amerikanske statsrenter kun i løpet av minutter falt fra 2,20 til 1,87 prosent. Men i stedet for at frykten to overhånd, hentet indeksene og rentene seg inn igjen, og fulgte opp med et solid comeback-rally på fredag.- S&P 500 var en hårsbredd fra å entre korreksjonsterritorium, med en nedgang på 9,8 prosent topp til bunn, under «mini flash-krasjet» forrige onsdag. Det så da på et tidspunkt ut til å ha bleknet helt for finansmarkedene, noe som vekket assosiasjoner til de verste finanskrisedagene, med brutale fall i aksjeindeksene og amerikanske og tyske statsrenter. Men at situasjonen stabiliserte seg så raskt igjen var tillitvekkende og et tegn på at det verste sannsynligvis er over for denne gang, sier Nicolay Eger, Managing DIrector for Norge i IG, i en markedskommentar.- Onsdagens mini flash crash var trolig vendepunktet. Aksjemarkedet har nå fått unnagjort en real førjuls-vask og kan ha rigget klart for et ordentlig julerally, legger Eger til.

Nyheter
Børs