Analytiker frykter børsfall på 30-50 prosent

Analytiker Bjørn Inge Pettersen ser flere signaler på at den fem år lange oppturen kan være over.

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Børs

S&P 500-indeksen i USA har steget litt over 200 prosent siden bunnen på 667 poeng 6. mars 2009.Analytiker Bjørn Inge Pettersen i Aksjeanalyser.com mener indeksen har gitt tekniske signaler som signaliserer at den nå rundt fem år lange oppturen kan være nær ved å ende.- Den seneste større oppgangsperioden har nå altså gått over cirka 5,5 år, mens de større oppgangsperiodene på børsene før det kommer en større korreksjon ofte varer mellom 3-5 år, skriver Pettersen i en rapport.Pettersen mener vi slik sett allerede litt på «overtid», og ut ifra teknisk analyse så ser han flere signaler om at en større korreksjon ned kan være nær forestående.- I tillegg til at det er dannet en negativ divergens i RSI uke-diagram i forhold til kursdiagrammet for S&P 500-indeksen, så er det også kommet et brudd ned fra en stigende trend i RSI-diagrammet. Dette er med og ytterligere forsterker de negative tekniske signaler for den kommende utviklingen for S&P 500 på mellomlang sikt, slår analytikeren fast.Pettersen mener det som vil være med og bekrefte et trendskifte fra en positiv til en negativ trend for S&P 500, er om indeksen bryter ned gjennom et viktig støttenivå ved 1.900 poeng.- Dette vil medføre både brudd ned fra denne langsiktige store stigende kile formasjonen som S&P 500 beveger seg innenfor. Det vil også medføre brudd ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, sier Pettersen.- Så konklusjonen er at det allerede i dag er gitt flere viktige tekniske signaler om en gjerne nær forestående trend endring til negativ for S&P 500, og at et brudd ned gjennom 1.900 poeng for S&P 500 vil være med å utløse et kraftig salgssignal for S&P 500, slår han fast i en rapport.Spørsmålet er hvor langt S&P 500 kan falle om det kommer et slikt brudd ned gjennom 1.900-nivået og det utløses et kraftig salgssignal.- Ut ifra teknisk analyse teori så forsvinner ofte 30-50 prosent av foregående større oppgang ved slike større korreksjoner ned, avslutter Pettersen.

Nyheter
Børs