Bedre drift i Norwegian Property

Analytikerne ventet sterkere inntjening i Norwegian Property i 3. kvartal. Nå foreligger fasiten.

Olav Line. Foto: Finansavisen.
Børs

Norwegian Property melder om et resultat etter skatt på 207,6 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 21,5 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble 106,0 millioner kroner, sammenlignet med 17,7 millioner kroner året før.Resultatet før skatt og verdiendringer var ifølge Inquiry Financial ventet til 38,4 millioner, men kom inn på 40,3 millioner kroner.Driftsresultatet før verdiendringer ble 139,5 millioner kroner, mot 123,7 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på i snitt 143 millioner kroner.Se presentasjonen LIVE her fra klokken 08:30.Skriver opp Regnskapet ble godskrevet med verdiendringer på 89,8 millioner, mens det i samme periode året før ble belastet for verdiendringer på 66,1 millioner kroner.Brutto leieinntekter beløp seg til 187 millioner kroner, sammenlignet med 172 millioner kroner i 3. kvartal 2013. Analytikernes forventninger lå her på i snitt 187 millioner kroner.Her er rapporten og presentasjonen.Aksjen og eierneNPRO steg 6 øre til 9,8 kroner på Oslo Børs torsdag. Det verdsatte selskapet til knapt 5,4 milliarder kroner.Største aksjonær i selskapet er John Fredriksen, gjennom sitt Geveran Trading, med en eierandel på 30,4 prosent.Nest største aksjonær er Stein Erik Hagen, gjennom sitt Canica, med 15,03 prosent. Folketrygdfondet er 3. største aksjonær med 8,41 prosent.

Nyheter
Børs