DNO-skrell skremmer ei — ser heftig oppside i aksjen

- En høyrisikoaksje det er lett å kvitte seg med hvis en er usikker, sier analytiker.

Foto: DNO
Børs

DNO straffes hardt på Oslo Børs tirsdag, og faller i øyeblikket 6,5 prosent til 17,08 kroner.Analytiker Kristoffer Dahlberg i Sparebank 1 Markets tror ifølge TDN Finans at dagens kursfall henger mer sammen med det brede nedsalget i oljeselskaper enn noe selskapsspesifikt.- Man ser jo en stor sell-off i alle oljerelaterte aksjer i dag, og jeg tror DNO, som en høyrisikoaksje, er lett å kvitte seg med hvis man er usikker på markedet eller oljeprisen, sier han.Tvert imot fremhever Dahlberg overfor nyhetsbyrået to faktorer som burde trekke aksjen opp.Ser 64 prosent oppside Han viser først til at to tankere, angivelig med kurdisk olje, nå skal ha losset av i Singapore.- I tillegg mener jeg at den planlagte noteringen av RAK Petroleum på Oslo Børs skal ha en positiv effekt for DNO, gitt at de eier aksjer for over 50 millioner dollar i det selskapet, sier han til TDN Finans.Dahlberg har ifølge nyhetsbyrået kjøpsanbefaling og kursmål 28 kroner på DNO. Han ser dermed en oppside i aksjen på 64 prosent fra dagens nivåer.DNO har dermed falt 13,6 prosent den siste uken, mens aksjen er ned 28,9 prosent hittil i år.Følg Hegnar.no på Facebook her!