Finnair taper terreng i de fleste segmenter

Finnair flyr flere passasjerer, men til lavere inntekter per setekilometer (RPK).

Finnair & Marimekko - Foto - Finnair
Børs

Finnair fløy totalt 842 100 passasjerer i september, opp 1,5 prosent sammenlignet med september måned i 2013. Hittil i år har økningen i passasjertallet vært på 3,3 prosent.Finnair melder om flat kapasitetsutvikling i september. Inntektene per setekilometer (RPK) falt 1,2 prosent sammenlignet med september i fjor. Kabinfaktoren falt 1,5 prosent til 80,2 prosent. Hittil i 2014 har Finnair en kabinfaktor på 81 prosent, og året sett under ett er det hittil en økning på 0,2 prosent.Selskapet økte kapasiteten i Europa med 13,6 prosent, og inntekter per setekilometer i dette segmentet var opp 9,8 prosent sammenlignet med september måned i 2013. Også i atlanterhavstrafikken opplevde selskapet en økning.Fritidssegmentet ble derimot kraftig kuttet. Her klippet selskapet ned setekapasiteten med 32,7 prosent sammenlignet med september måned i 2013, og opplevde et fall i inntekter per setekilometer på 33,4 prosent.Kapasiteten i Asia-trafikken falt 5 prosent, og inntekter per setekilometer i dette segmentet falt 2,9 prosent på årsbasis. Hele meldingen leser du her