Fredriksen-aksje rett opp - børsen faller fra start

Oslo Børs har som ventet åpnet ned, mens en John Fredriksen-aksje har medvind.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet ned onsdag. Etter få minutters handel står hovedindeksen i 568,52, ned 1,04 prosent.Tirsdag falt børsen 1,71 prosent til 574,51.Les også: - Frykt for svakere vekst preger markedene«Nedturen på verdens børser fortsatte med full styrke i går. Svake nøkkeltall fra Tyskland, negative signaler fra IMF, Ebola-frykt, samt generell nervøsitet var hovedgrunnen til børsfallet. Oslo Børs har nå korrigert ned rundt 10 prosent fra all-time high, dermed er dette den største korreksjonen på to år. I kveld norsk tid, slippes Alcoa tallene for 3. kvartal, i tillegg får investorene innblikk i det siste rentereferatet fra FED, FOMC minutes. Det er naturlig at dette vil oppta investorene det kommende døgnet. Viktige hendelser i dag; USA: FOMC Minutes (20:00)», skriver skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.OljeprisenEt fat nordsjøolje omsettes onsdag morgen 91,16 dollar, ned 1,03 prosent. Til sammenlikning var prisen 91,89 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.Statoil faller 0,79 prosent til 163,50 kroner.Fredriksenes tørrbulk-gigant Knightsbridge Shipping Limited (Nasdaq: VLCCF) og John Fredriksens Golden Ocean Group Limited (OSE: GOGL) har inngått en avtale om å fusjonere, med Knightsbridge som det overtagende selskapet, fremgår det av en børsmelding fra Knightsbridge Tankers.Etter fusjonen vil det nye selskapet bli et av verdens ledende tørrbulkrederier med en flåte på 72 skip, hvorav 36 er under bygging.Fusjonen forutsetter godkjennelse av aksjonærene i de to selskapene på deres ekstraordinære generalforsamlingr i desember 2014 eller i januar 2015. Fusjonen ventes å være klar kort tid etter det, heter det videre.Golden Ocean er opp 4,07 prosent til 6,65 kroner på børsen. Like etter åpning var aksjen oppe i 6,85 kroner.Oppgraderer Aker SolutionsDeutsche Bank oppgraderer Aker Solutions fra selg til hold.Aksjen faller likevel 0,59 prosent til 59,45 kroner.Panoro oppdaterer om Aje Panoro Energy og partnere har ifølge en melding tatt endelig investeringsbeslutning for Aje-feltet i OML 113-lisensen i Nigeria.Den første oljen er ventet i slutten av fjerde kvartal 2015, og produksjonen skal ligge på om lag 10.000 fat olje per dag.Feltutviklingsplanen for Aje-feltet er først og fremst fokusert på utvikling av Cenomanian Oil-reservoaret og første fase innebærer to produksjonsbrønner med «tieback» til en FPSO, opplyses det ifølge TDN Finans.Første fase har en ventet kostnad på 220 millioner dollar på for å nå første olje. Total kostnad for Panoro er om lag 36 millioner dollar.Panoros andel av første fase er ventet finansiert gjennom selskapet tilgjengelige kontantressurser.«Selskapet har også finansiell fleksibilitet til å sikre et optimalt gjeldsnivå for prosjektutviklingen», heter det i meldingen.Aksjen faller 0,38 prosent til 2,61 kroner.Økokrim-razzia mot Kongsberg I all hemmelighet aksjonerte Økokrim i Romania . Flere personer er nå siktet i korrupsjonssaken mot norske Kongsberg Gruppen, skriver DN.Razziaen ble gjennomført tirsdag for to uker siden – et halvt år etter at Økokrim åpnet etterforskning mot Kongsberg Gruppen for bestikkelser.- Som følge av at det er benyttet tvangsmidler, kan jeg bekrefte at flere personer i Romania nå har status som siktet i saken, sier førstestatsadvokat i Økokrim Marianne Djupesland, som leder etterforskningen, til avisen.Kongsberg Gruppen, som er 50 prosent eiet av staten, er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser av telekomutstyr i Romania, skriver DN.KOG stiger 0,37 prosent til 135 kroner.Napatech Napatech har sluppet sin kvartalsvise skipning-indikator. Denne viste en nedgang for høyende-adaptere på 16 prosent i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal.Når det gjelder segmentet for lavende-adaptere var indikatoren opp 45 prosent.På årsbasis var begge segmenter ned to prosent.Aksjen stiger 0,26 prosent til 38,10 kroner.RCL mest omsattPå omsetningstoppen finner vi Royal Caribbean Cruises, med en omsetning på rundt 135 millioner kroner.Aksjen faller 2,96 prosent til 402,90 kroner. Det har ikke kommet noen meldinger fra selskapet i dag.