Hemmelig Økokrim-razzia

Slo til på flere steder samtidig i korrupsjonssaken mot Kongsberg Gruppen.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX Aas, Erlend
Børs

I all hemmelighet aksjonerte Økokrim i Romania. Flere personer er nå siktet i korrupsjonssaken mot norske Kongsberg Gruppen, skriver DN.Razziaen ble gjennomført tirsdag for to uker siden – et halvt år etter at Økokrim åpnet etterforskning mot Kongsberg Gruppen for bestikkelser.- Som følge av at det er benyttet tvangsmidler, kan jeg bekrefte at flere personer i Romania nå har status som siktet i saken, sier førstestatsadvokat i Økokrim Marianne Djupesland, som leder etterforskningen, til avisen.Kongsberg Gruppen, som er 50 prosent eiet av staten, er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser av telekomutstyr i Romania, skriver DN.Avisen har tidligere fortalt hvordan rumenske etterretningsmyndigheter nærmest over natten ble en av Kongsbergs største kunder.Mellom 1999 og 2008 solgte datterselskapet Kongsberg Defence Communications kom­munikasjonsutstyr i Romania for rundt 1,5 mrd. kroner. Det er disse avtalene, som det halvstatlige norske selskapet signerte da det forhandlet om kontraktene i Romania, som nå blir etterforsket av Økokrim.