Kraftig børsfall i Tokyo

De fleste børsene i Asia faller onsdag morgen, men verst er det i Japan.

Tokyo. Foto: Scanpix
Børs

Den negative stemningen fra USA og Europa i går, preger børsene i Asia onsdag.Investorene har solgt unna aksjer, og dermed fortsatt den globale trenden.- Restitueringen av den globale økonomien har nok en gang vist seg å være både skjør og ujevn. Den tøffe utviklingen vi har sett den seneste tiden kan fortsette litt til, sier global strateg Shane Oliver i AMP Capital Investores til Bloomberg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller dermed 1,1 prosent.I Tokyo er Nikkei 225 ned 1,39 prosent, mens , mens den bredere Topix-indeksen faller 1,42 prosent.Australske S&P/ASX 200 faller 1,02 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 0,72 prosentSingapores Staits Times faller 0,44 prosent, Kospi i Sør-Korea er ned 0,41 prosent, og i Taiwan faller Taiex med 0,26 prosentPå den positive siden stiger kinesiske CSI 300 med 0,51 prosent, mens Shanghai Composites er opp 0,30 prosent.