Kraftig opptur på Wall Street

Federal Reserve sendte investorenes optimisme rett opp.

Tore Meek / SCANPIX
Børs

Børsene i New York fikk seg en kraftig opptur onsdag, etter at referatet fra rentemøtet i Federal Reserve ga et hint om at styringsrenten vil holde seg nær null i overskuelig fremtid.- Fed forteller oss at dersom de øker styringsrenten, så er det med bakgrunn i en sterk økonomi, sier John Canally i LPL Financial Corp. til Bloomberg.Dermed steg S&P 500 med 1,75 prosent til 1.968,89 - og fikk dermed sin største endagsopptur på et år.Dow Jones fikk på sin side sin beste dag så langt i år, med en opptur på 1,64 prosent til 16.994,22.Nasdaq steg 1,90 prosent til 4.468,59.- Referatet fra rentemøtet viser at Fed fortsatt er bekymret for tregere global vekst. Det betyr at de ikke kommer til å sette opp styringsrenten med det første. Vi vet at det vil skje før eller siden, men dagens referat gir grunn til å tro at en økning vil komme senere, snarere enn før, sier Ryan Detrick i Seeitmarket til CNBC.