REC Solar og DNB er stjernene på børsen

Det store resultatrushet setter preg på Oslo Børs.

Solpanel - Foto: AP
Børs

Det svinger på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen har svingt fra 564,65, noe som tilsvarer et fall på 1,7 prosent, til 575,69 (opp 0,2 prosent). Ved lunsjtider er indeksen ned 0,2 prosent til 573,18, mens omsetningen har kommet opp i brukbare to milliarder kroner.Markedene er preget av svak oljepris og en rekke kvartalsrapporter.Forvalter Jan Petter Sissener er dagens gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 15:30.Oljepris på 85 dollarDet er bare små utslag i oljemarkedet torsdag. Prisen for nordsjøolje er 84,76 dollar fatet, opp 0,1 prosent, mens den amerikanske lettoljen er opp 0,2 prosent til 80,57 dollar fatet.Oljeprisen tynget Wall Street onsdag, og fortsatte å tynge aksjene i Asia torsdag morgen, hvor det til tross for positive overraskelser i både kinesisk og japansk industri ble nedgang i de fleste markeder.Statoil tynger Indekstunge Statoil faller 1,8 prosent til 154,70 kroner. Aksjeanalytiker Trond Omdal i Pareto sier til DN at han tror Statoils utbytteløfte vil holde hardt hvis oljeprisen skulle bli liggende på 85 dollar fatet i stedet for 105, som var konsensus tidligere i år.DNB med sterke tall DNB meldte om et resultat i tredje kvartal på 5.686 millioner kroner. Dette er en økning på 805 millioner fra 4.881 millioner kroner i samme periode året før. Jevnt over var kvartalstallene bedre enn analytikerne forventet. Aksjen, som er dagens hittil mest omsatte,  er opp 2,7 prosent til 118,10 kroner. Omsetningen er på 350 millioner kroner.Norwegian faller Wet-leasingkostnader og svak kronekurs har påvirket kvartalstallene til Norwegian i betydelig grad. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 373,8 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 436 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det i snitt ventet 452 millioner. Samtidig har Kjos sitt mannskap bedret passasjertall og load-faktor.Norwegian-aksjen faller 2,3 prosent til 215,30 kroner.Norske Skog-smell Norske Skog fortsetter å kutte kostnader, og melder om et resultat etter skatt på - 192 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot - 147 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet et snitt av analytikerne et tap på 59 millioner kroner. CEO Sven Ombudstveit sier at selskapets konkurranseposisjon er bedret det siste året.Kursen er ned 8,3 prosent til 3,85 kroner.Sterk dag for REC Solar Også i. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 22,5 millioner dollar i 3. kvartal 2014. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 6 millioner dollar. I andre kvartal var resultatet 16,2 millioner. Solselskapet stråler på børsen med en oppgang på 9,2 prosent til 83,05 kroner.PGS faller markant Seismikk-selskapene PGS og TGS-Nopec har også lagt frem kvartalsrapporter. Svikt i prefundet multiklientsalg gjorde at tallene til PGS kom inn langt under analytikernes snittestimater. TGS tjente litt mindre enn i tredje kvartal 2013, men kom inn omtrent som ventet. PGS faller 5,9 prosent til 36,01 kroner, mens TGS er ned 0,2 prosent til 168,60 kroner etter et sterkere fall tidligere i dag.Nedtur for EMAS EMAS Offshore (tidligere EOC Limited) melder om et resultat etter skatt på 3,7 millioner dollar i sitt regnskapsmessige 4. kvartal 2014, mot 6,1 millioner dollar i samme periode året før. Selskapet faller 4,4 prosent til 4,10 kroner.Eltek ned fem prosent Elteknær halverte sitt overskudd og rapporterte et resultat etter skatt på 30 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 53 millioner kroner i samme periode året før. Selskapet melder også om oppkjøp i Singapore.Selskapet straffes med en nedgang på 4,95 prosent til 8,65 kroner. 

Nyheter
Børs