Stiller seg uforstående til sjefsavgang

Toppsjefen i inkassoselskapet Lindorff, Endre Rangnes, har gått på dagen etter uenighet med den nye eieren.

Menn i dress
Børs

Det er tre måneder siden Nordic Capital kjøpte inkassoselskapet Lindorff, og tirsdag skulle det velges et nytt styre. Finansavisen skrev onsdag at Lindorffs norske konsernsjef, Endre Rangnes, overraskende gikk på dagen og at han forklarte det med «uenighet om veien videre».Lindorffs nye styreleder Per Larsson satte seg straks på flyet til Lindorffs hovedkontor i Oslo. Styremedlem Peter Sjunneson er innsatt som midlertidig toppsjef inntil en erstatter er på plass.– Vi synes det er uheldig at Rangnes har sagt opp, sier Larsson, til DN.Han er forundret over uttalelsen fra Rangnes. Larsson sier at beskjeden om Rangnes' avgang kom like før styremøtet.Larsson visste ikke om uenighet mellom Rangnes og Nordic Capital, og er ikke blitt mye klokere etter å ha satt seg inn i saken.– Det lyder nesten som en misforståelse. Strategien som Rangnes og resten av ledelsen har arbeidet frem ligger helt fast. Den sier hvordan selskapet skal vokse frem mot 2018 og vi har ingen planer om å gjøre om på det. Vi står bak det 100 prosent, sier Larsson til avisen.

Nyheter
Børs