Trekker skattesak på 1,3 milliarder mot Transocean

Av opprinnelige skattekrav på nærmere fem milliarder, har Skatteetaten frafalt nærmere fire milliarder kroner.

Transocean Development Driller III. Foto: AP
Børs

Skatteetaten trekker hele skattesaken om Transocean-selskapet Arcade Drilling, som skulle opp i lagmannsretten neste uke. Opprinnelig krav på 1,3 milliarder kroner er nå i null, skriver DN.–For oss er dette en viktig begivenhet. Etter mange års etterforskning med ransakinger, bevisbeslag og alvorlige tiltaler innrømmer Skatteetaten endelig at kravet har vært grunnløst, sier Arcade Drilling og Transoceans advokat Hanne Skaarberg Holen i Arntzen de Besche til avisen.Skatteetaten mente opprinnelig at Transocean-konsernet hadde unndratt 684 millioner kroner i skatt ved å opplyse at datterselskapet Arcade Drilling var hjemmehørende i Storbritannia, og varslet krav på 1,3 milliarder kroner inklusive renter og tilleggsskatt.Dette var et av de største kravene i det omfattende Transocean-komplekset, som er kalt norgeshistoriens største skatte­sak. Det var satt av nesten tre uker til saken, men denne uken fikk Holen beskjed om at hele saken er trukket.