Verdens rikeste vil kvitte seg med Mexico

Mexicos president, Enrique Pena Nieto, vil ha tøffere konkurranse i telesektoren i landet.

Foto: AP
Børs

Tøffere reguleringer og økt konkurranse i den meksikanske telesektoren klinger ikke godt i ørene til verdens rikeste mann, Carlos Slim. Telemogulen som blant annet bygget opp deler av milliardformuen på oppløsningen av det statlige telefonmonopolet i Mexico, vil nå selge seg kraftig ned i landet.Tirsdag kveld ble det kjent at Slim og America Movil, vil minske sin markedsandel i Mexico, til under 50 prosent, skriver Di.se.Det innebærer at han ikke kun vil selge unna sine eiendeler på østkysten, som tidligere annonsert, nå selger han seg også kraftig ned på vestkysten.- Det er en stor pakke, sa Slim til Bloomberg.Ifølge det amerikanske nettstedet vil de meksikanske eierandelene trolig være verdt om lag 17,5 milliarder dollar eller nærmere 113 milliarder kroner.Beslutningen om nedsalget kommer etter at landets president, Enrique Pena Nieto, har gått ut og varslet tøffe reguleringer for å øke konkurransen i den meksikanske telesektoren.Ifølge Forbes.com, som rangerer Carlos Slim som verdens rikeste mann, har Slim en nettoformue på 82,1 milliarder dollar eller om lag 530 milliarder kroner.

Nyheter
Børs