Yara-sjefen får sparken

- Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er den rette til å lede selskapet fremover.

Jørgen Ole Haslestad. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs

Torgeir Kvidal utnevnes som konstituert konsernsjef med virkning fra 7. oktober 2014, og Jørgen Ole Haslestad går av som Yaras konsernsjef, heter det i en børsmelding.- Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er den rette til å lede selskapet fremover, blant annet i lys av fusjonssamtalene med CF Industries. Haslestad ville ikke ha en rolle i et eventuelt fusjonert selskap, sier Leif Teksum, styreleder i Yara.- Jeg vil benytte anledningen til å takke Jørgen Ole Haslestad for hans innsats for Yara, først som styremedlem og siden 2008 som konsernsjef. Yara har hatt betydelig fremgang under Haslestads ledelse, sier Teksum.- Samtalene med CF Industries fortsetter nå med Kvidal  som leder for forhandlingene, med støtte fra styret og især fra meg som styreleder, sier Teksum i meldingen.Torgeir Kvidal (født 1965) har vært finansdirektør i Yara siden mai 2012 og var konserndirektør med ansvar for Supply & Trade fra 2011 til 2012. Kvidal ble ansatt i Norsk Hydro i 1991, og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).Halslestad hadde i fjor en grunnlønn på 6 millioner kroner, en resultatavhengig lønn på 2,45 millioner kroner, et fast kontantbeløp som en del av den langsiktige intensivplanen, andre ytelser på 264.000 kroner og pensjonsytelser på 2,1 millioner kroner. Haslestad hadde ved årsskiftet også 22.773 aksjer i Yara.Av årsrapporten fremgår det at arbeidsforholdet til medlemmer av konsernledelsen kan avsluttes i henhold til gjeldende lover for den enkelte. For Jørgen Ole Haslestad gjelder en 6 måneders gjensidig oppsigelsesperiode. Dersom arbeidsforholdet avsluttes av Yara har han krav på et sluttvederlag på minimum 6 måneders grunnlønn, heter det.