Yaras fusjonssamtaler avsluttet - toppsjefen takker motparten

- Dette har vært en konstruktiv prosess, med solid arbeid av begge partene, sier Torgeir Kvidal, konsernsjef i Yara International ASA etter at fusjonssamtalene med CF Industries er avsluttet.

Børs

Yara International ASA og CF Industries har avsluttet samtalene om en potensiell sammenslåing av selskapene, bekrefter Yara i en melding fredag morgen. CF Industries meldte det samme torsdag kveld.- Dette har vært en konstruktiv prosess, med solid arbeid av begge partene. Vi har identifisert betydelige strukturelle og operasjonelle synergier, men etter hvert ble det klart at vi ikke kunne bli enige om betingelser som ville være akseptable for alle interessenter, sier Torgeir Kvidal, konsernsjef i Yara International ASA.- Jeg ønsker å takke ledelsen og styret i CF Industries for deres store innsats og samarbeidsvilje gjennom alle diskusjonene, sier Kvidal i meldingen.- Yara er et ledende selskap med en forretningsmodell som kombinerer en bred produktportefølje med en global tilstedeværelse i markedet. Videre har vi identifisert mange attraktive vekstmuligheter, som vil danne grunnlaget for fortsatt bærekraftig og langsiktig verdiskaping for våre aksjonærer, kunder og samfunnet i sin helhet, sier Kvidal.Investorkontakt Anders Lerstad i Yara sier til TDN Finans at det var CF Industries som ville terminere samtalene. Yara ønsket å fortsette samtalene.

Nyheter
Børs