- Vi vet ikke hvordan verden ser ut om fem år. Jeg synes kontanter er undervurdert. Alle ønsker å investere i noe. Men idet gode anledninger byr seg så må du ha cash for å gripe dem, sier Marc Faber.Mannen som har fått tilnavnet «Dr. Doom» synes ikke obligasjoner er spesielt attraktive. Men legger til at mens folk flest er ekstremt negative til amerikanske statsobligasjoner, så yielder de 2,29 prosent. Det er betydelig mye bedre avkastning enn de 1,2 prosentene du får for å låne penger til Frankrike.
.Det amerikanske aksjemarkedet mener han derimot er høyt priset.- Men i Norge har dere 1,9 prosent avkastning på statsobligasjoner og 4 prosent på aksjer. Jeg er ikke spesielt begeistret for aksjemarkedet. Jeg mener det er stivt priset og oppblåst, men når jeg sammenligner det med statsobligasjoner, synes jeg ikke man skal være så negativ til aksjer. Aksjer i fremvoksende markeder og i Europa er mye billigere enn amerikanske aksjer, sier han.- Det kinesiske aksjemarkedet har hatt en horribel performance de seneste årene. Men nå er verdsettingen temmelig rimelig. Forward P/E er ekstremt lav og pris/bok er også lav. Så jeg ville vurdert å kjøpe kinesiske aksjer.Faber  liker også eiendom. Spesielt i Asia og fremvoksende markeder. Dessuten mener han man bør eie gull, som en katastrofeforsikring.- Gullaksjene er ned 80 prosent fra toppen i 2011. Det er en sektor jeg ville sett på nå. Gullaksjer har underperformet i forhold til både gullprisen og S&P500. Slik jeg ser det er de nå attraktivt priset, avslutter han.