Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,22 prosent og står i 4.797,82 poeng, mens Dow Jones står i 17.862,27 poeng etter en oppgang på 0,195 prosent.Oljeprisen har stupt etter gårsdagens OPEC-møte i Wien, noe som selvsagt påvirker flere aksjer.I førhandelen stuper Transocean 8,34 prosent til 21,33 dollar mens oljeavhengige selskaper som Delta Airlines og Southwest Airlines stiger henholdsvis 5,13 prosent til 46,51 dollar og 4,12 prosent til 40,90 dollar.
I dag er det såkalt «Black Friday» i USA, hvilket betyr redusert åpningstid på New York-børsen.Markedene stenger klokken 19 norsk tid.Europa
EU-kommisjonen i Brussel har gjennomgått 16 eurolands budsjettforslag for 2015 og varslet fredag at syv av dem står i fare for å bryte med reglene om underskudd og gjeld.Tre av dem risikerer bøter om ikke balansen bedres før mars.Det gjelder Belgia, men bekymringsfullt også eurosonens økonomi nummer to og tre, Frankrike og Italia.Spania, Malta, Østerrike og Portugal blir bedt om å ta en ekstra gjennomgang av budsjettene for å sikre at reglene blir holdt.