om et resultat etter skatt på 190 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot 315 millioner dollar i samme periode året før.I rapporten blir det også opplyst at Seadrill har besluttet å suspendere utbytteutbetalinger. En utbyttepause vil bedre selskapets kapitalposisjon med rundt to milliarder dollar i året.Nyheten fører til at Seadrill stuper på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 125,70 kroner, ned 11,42 prosent.På det laveste var aksjen helt nede i 115,90 kroner, ned over 18 prosent. Det tilsvarer et verdifall på 12,8 milliarder kroner og verdsetter selskapet til 57 milliarder kroner.Stig Myrseth, investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, sier til Hegnar.no at utbytte-aksjer har vært svært populære de siste årene. Han mener de ofte har oppnådd en forbausende høy verdsettelse i aksjemarkedet. Spesielt amerikanske fond synes å like utbytter svært godt.- Dagens nedtur i Seadrill er en påminnelse om hvor viktig utbytter er for mange investorer, og hva som kan skje når utbytter blir kuttet, sier Myrseth til Hegnar.no.- Faren er at Seadrill ikke er det eneste selskapet som kan bli tvunget til å kutte utbyttet. Statoil, børsens største selskap, har i år klart seg overraskende bra tross oljeprisfallet fordi selskapet ved begynnelsen av året annonserte et overraskende stort utbytte, understreker investeringsdirektøren.Myrseth mener sannsynligheten for at Statoil vil bli tvunget til å kutte utbyttet signifikant øker for hver dag som oljeprisen holder seg lav.- Dagens Seadrill-nedtur viser at et slikt utbytte-kutt ikke nødvendigvis vil bli tatt lett på av aksjemarkedet, sier Myrseth.- Jeg er usikker. Veldig mye avhenger av morgendagens OPEC-møte, avslutter Myrseth.- Vi må tilbake til finanskrisen siden et Opec-møte var så spennende, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til Finansavisen.