Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 596,84 onsdag, etter en nedgang på 1,53 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.023 millioner kroner. nervøst Wall Street jobless claims Chicago PMI boligsalg privat forbruk forbrukertillit Ordreinngangen for varige goderTidlig julegave i Europa en 315 milliarder euro stor investeringsplanSpenning før OPECSamtidig har Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi signalisert at landet trolig ikke vil presse på for et stort kutt.Ifølge al-Naimi vil oljeprisen «før eller siden» stabilisere seg.Les også: Tradere tror OPEC kutterLes også: Spår 60 dollar fatetLes også: Økonomer frykter resesjon i Norge med lav oljeprisSeadrill-krakk Aksjen reagerte umiddelbart ned ned over 18 prosent traff DNB Markets nesten plankenFor styreleder og hovedeier John Fredriksen utgjør dagens fall aksjeverdier for ca. 3 milliarder kroner. Han har sett 19 milliarder kroner forsvinne siden all time high-noteringen på 289,40 kroner ble satt 4. september i fjor. sier analysesjef Fredrik Lunde i Carnegie til Hegnar.noHan karakteriserer beslutningen som riktig og enkel for styret i Seadrill.- Dette er hangover'n etter utbyttefesten de siste fem årene, sier han. Handelsbanken sier utsiktene har forverret seg og kursfallet er berettiget.Røkke-aksje mot strømmen DNB Markets gjentok salgsanbefalingen skeptisk til seismikksektoren på sin kapitalmarkedsdag. Danske Bank Markets har innledet dekning av aksjen med en kjøpsanbefaling.Mange falt på tall kvartalstall Scottish Salmon Company Odfjell DrillingFull resultatoversikt finner du herCarnegie ser heftig oppside avtale med et multinasjonalt tier 1-selskap Carnegie ser heftig oppside i aksjenNærmest kom EMGS, som steg 10,1 prosent til 3,80 kroner etter at Skagen solgte storpost til Kristian Siem. Bjarne Skeie fortsetter å støvsuge markedet for aksjer.Følg Hegnar.no på Facebook her!
Hovedindeksen er dermed opp 4,1 prosent den siste måneden, mens den har steget 8,7 prosent hittil i år.Et skred av makrotall har skyllet inn over investorene på et før langhelgen.Og de fleste rapportene har kommet inn på den skuffende siden. Det gjelder både , , , og . overrasket derimot positivt.Utslagene på de tre nøkkelindeksene i USA er relativt beskjedne.Toneangivende Europa-børser utviklet seg blandet.Britiske FTSE 100 steg 0,1 prosent, tyske DAX 0,55 prosent, mens franske CAC 40 falt 0,2 prosent.Utviklingen skjer etter at EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker onsdag la frem for EU-parlamentet.- Jeg lovet å legge fram en ambisiøs pakke før jul. I dag kommer julen tidlig, sier han.I henhold til Junckers plan skal i alt 21 milliarder euro settes inn i et nyopprettet Europeisk fond for strategisk investering (EFSI).Håpet er at effekten av fondets virksomhet skal gi en nettoeffekt på 315 milliarder euro. Eller rundt 2.650 milliarder kroner etter dagens kurs.Oljeprisen har snudd ned siden tidligere i ettermiddag, ifølge Reuters på økende tvil om et kutt i OPEC-produksjonen på møtet i morgen.Medlemsland som Venezuela, Iran og Libya har uttrykt ønske om et kutt. Dog vil de to sistnevnte ikke kutte selv, da produksjonen her for tiden lammes av hhv. sanksjoner og borgerkrig. Spenningen foran et OPEC-møte er uansett på sitt største siden før finanskrisen, og flere eksperter tok i Finansavisen i dag til orde for et kutt.Brent januar-olje handles for 77,69 dollar fatet, ned 0,6 prosent i dagens handel, og ned fra 80,74 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.WTI-oljen er ned 0,5 prosent til 73,60 dollar fatet.På Oslo Børs falt indekstunge Statoil 2,2 prosent til 149,50 kroner. Det norske trakk ned 3,7 prosent til 44,80 kroner.Likevel var det Seadrill som stjal alle overskrifter onsdag. Aksjen krakket i morgentimene etter skuffende kvartalstall og utbyttekutt.. Utover dagen hentet den seg inn, men utover ettermiddagen falt aksjen tilbake igjen og endte på 116 kroner, ned 18,3 prosent.Seadrill var nede i 115,30 kroner på det laveste, og har ikke sett lavere nivåer siden høsten 2009. Seadrill-aksjer ble omsatt for hele 1,3 milliarder kroner i dagens handel.Dermed med kutt i kursmålet til 115 kroner i sin morgenrapport, sluppet før Seadrill-rapporten.Hittil i år er aksjen omtrent halvert. - Det er noen som er overrasket og skuffet over at Seadrill kuttet utbyttet, .På spørsmål om dagens kursskrell er en kjøpsmulighet svarer Lunde først; - Nei, hvorfor det, før han legger til at han ikke har kommet med en oppdatering på selskapet ennå.Pareto Securities ser derimot en kjøpsmulighet i Seadrill etter dagens kvartalsrapport representerer en kjøpsmulighet, mens Utslagene blant tungvekterne ellers blekner i forhold, men ikke overraskende slet øvrige oljeserviceaksjer også.En annen riggaksje, Fred. Olsen Energy, utmerket seg negativt ved å falle 3,8 prosent til 74,40 kroner. i onsdagens aksjerapport, og tok kursmålet ned fra 80 til 75 kroner.Meglerhuset kuttet også i kursmålet i Subsea 7, som trakk ned 3,0 prosent til 77,10 kroner.DNB Markets er også , og TGS og PGS falt hhv. 2,3 prosent til 175,60 kroner og 2,6 prosent til 39,43 kroner.På den negative siden tar vi også med at Marine Harvest og Schibsted gikk tilbake hhv. 1,6 prosent til 98,65 kroner og 1,9 prosent til 464,20 kroner.Storebrand gikk mot strømmen, og steg 2,0 prosent til 34,64 kroner Aker Solutions var et sjeldent lyspunkt i oljeservice, og la på seg 3,6 prosent til 46,65 kroner.Telenor endte opp 0,5 prosent til 152,30 kroner, mens Hydro steg 0,3 prosent til 41,35 kroner etter at Relativt sett falt ingen aksjer mer enn Seadrill.Oslo Axess-noterte NattoPharma kom nærmest med en nedgang på 12,4 prosent til 12,70 kroner etter sine .En rekke andre selskaper la frem tall onsdag, og flere av dem markerte seg høyt på taperlisten.For eksempel falt 7,9 prosent til 5,24 kroner, mens trakk ned 8,7 prosent til 18,90 kroner.Vi tar også med at Oslo Axess-aksjen CellCura falt 12 prosent til 44 øre, mens Reach Subsea gikk tilbake 11,5 prosent til 3,16 kroner.I toppen av vinnerlisten finner vi Oslo Axess-noterte Next Biometrics, som spratt opp 33,3 prosent til 60 krone.Selskapet meddelte markedet om en for levering av fingeravtrykkssensorer til flere produkter som vil lanseres i 2. halvår 2015., selv etter dagens oppgang.Oslo Axess-aksjen Cecon klatret på sin side 9,6 prosent til 57 øre.Funcom steg 7,1 prosent til 2,85 kroner. Oslo Børs pauset aksjen for å sjekke kursutviklingen, men uten å finne noe spesielt.Vi tar også med at TTS steg 3,5 prosent til 4,80 kroner på at