Etter en svak åpning holder Oslo Børs seg i negativt terreng onsdag.Siste notering for hovedindeksen er 600,11, etter en nedgang på 0,99 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 2.105 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 4,6 prosent den siste måneden, mens den har steget 9,3 prosent hittil i år.Utviklingen skjer i kjølvannet av et blandet Wall Street i går og bred børsoppgang i Asia tidligere i dag.- Normalt sett bruker stemningen i Asia å smitte over til de europeiske aksjemarkedene. Oppløftende veksttall fra USA i går var kanskje den viktigste årsaken til optimismen i de asiatiske finansmarkedene.- USA er verdens klart største økonomi og den viser nå en veksttakt på nesten 4 prosent, skrev Netfonds i dagens morgenkommentar.Toneangivende Europa-børser stiger.Britiske FTSE 100 er opp 0,3 prosent, tyske DAX 0,7 prosent, mens franske CAC bare er marginalt i pluss.Oppgangen kommer etter at EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker onsdag la frem for EU-parlamentet.- Jeg lovet å legge fram en ambisiøs pakke før jul. I dag kommer julen tidlig, sier han.I henhold til Junckers plan skal i alt 21 milliarder euro settes inn i et nyopprettet Europeisk fond for strategisk investering (EFSI). Håpet er at effekten av fondets virksomhet skal gi en nettoeffekt på 315 milliarder euro. Eller rundt 2.650 milliarder kroner etter dagens kurs.Oljeprisen vaker i positivt terreng, ifølge Reuters etter signaler fra Saudi-Arabias oljeminister Ali al-Naimi at landet trolig ikke vil presse på for et stort kutt i OPEC-produksjonen på møtet i morgen.Ifølge al-Naimi vil oljeprisen «før eller siden» stabilisere seg.Samtidig har medlemsland som Venezuela, Iran og Libya uttrykt ønske om et kutt. Dog vil de to sistnevnte ikke kutte selv, da produksjonen her for tiden lammes av hhv. sanksjoner og borgerkrig.Spenningen foran et OPEC-møte er på sitt største siden før finanskrisen, og flere eksperter tar i Finansavisen i dag til orde for et produksjonskutt.Brent januar-olje handles for 78,63 dollar fatet, opp 0,3 prosent i dagens handel, men ned fra 80,74 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.WTI-oljen er marginalt opp til 74,18 dollar fatet.På Oslo Børs faller indekstunge Statoil 1,8 prosent til 150 kroner. Det norske faller 4,3 prosent til 43,50 kroner.Likevel er det Seadrill som stjeler alle overskrifter onsdag. Aksjen krakket i morgentimene etter skuffende kvartalstall og utbyttekutt. til 115,90 kroner på det meste, rundt klokken 09.45. Siden har den hentet seg inn igjen, og står i 123,30 kroner, ned «bare» 13,1 prosent.For styreleder og hovedeier John Fredriksen utgjør dagens fall aksjeverdier for ca. 3 milliarder kroner. Han har sett 19 milliarder kroner forsvinne siden all time high-noteringen på 289,40 kroner ble satt 4. september i fjor.Hittil i år er aksjen halvert.- Det er noen som er overrasket og skuffet over at Seadrill kuttet utbytte, .Han karakteriserer beslutningen som riktig og enkel for styret i Seadrill.På spørsmål om dagens kursskrell er en kjøpsmulighet svarer Lunde først; - Nei, hvorfor det, før han legger til at han ikke har kommet med en oppdatering på selskapet ennå.Pareto Securities ser derimot en kjøpsmulighet i Seadrill etter dagens kvartalsrapport representerer en kjøpsmulighet, mens Se også chart på Seadrill i bunnen av artikkelen.Utslagene blant tungvekterne ellers blekner i forhold, men ikke overraskende sliter øvrige oljeserviceaksjer også.En annen riggaksje, Fred. Olsen Energy, utmerker seg negativt ved å falle 4,7 prosent til 73,75 kroner.Subsea 7 trekker ned 3,2 prosent til 76,95 kroner, mens seismikkduoen TGS og PGS faller hhv. 2,8 prosent til 174,80 kroner og 3,6 prosent til 39,06 kroner.På den negative siden tar vi også med at Marine Harvest og Schibsted går tilbake hhv. 1,7 prosent til 98,65 kroner og 2,0 prosent til 463,90 kroner.Storebrand går mot strømmen, og stiger 2,0 prosent til 34,65 kroner Telenor er opp 0,5 prosent til 152,20 kroner, mens Hydro stiger 0,2 prosent til 41,31 kroner etter at Relativt sett faller ingen aksjer mer enn Seadrill så langt.Oslo Axess-noterte CellCura kommer nærmest med en nedgang på 12,0 prosent til 44 øre.En rekke selskaper har lagt frem tall onsdag, og flere av dem markerer seg høyt på taperlisten.For eksempel står Oslo Axess-noterte i minus 10,3 prosent til 13 kroner. Videre faller 8,6 prosent til 5,20 kroner, mens trekker ned 6,3 prosent til 19,40 kroner.I toppen av vinnerlisten finner vi Oslo Axess-noterte Next Biometrics, som stiger 16,7 prosent til 52,50 kroner etter å ha meddelt markedet om en for levering av fingeravtrykkssensorer til flere produkter som vil lanseres i 2. halvår 2015.Nærmest kommer en annen Oslo Axess-aksje, Cecon, som stiger 13,5 prosent til 59 øre.Funcom stiger også tosifret, nærmere bestemt 12,8 prosent til 3,00 kroner. Oslo Børs pauset aksjen for å sjekke kursutviklingen, men uten å finne noe spesielt.Vi tar også med at TTS stiger 5,2 prosent til 4,88 kroner på at