Riggselskapet Seadrill stuper 13,8 prosent til 122,20 kroner på Oslo Børs etter resultatfremleggelsen i morges. Man må tilbake til 2010 for å finne lavere noteringer.På det laveste var aksjen helt nede i 115,90 kroner, ned over 18 prosent. Det tilsvarer et verdifall på 12,8 milliarder kroner og verdsetter selskapet til 57 milliarder kroner.Og når en aksje som Seadrill faller over 18 prosent i løpet av minutter er det intent mindre enn et krakk.Fra toppen har børsverdien på selskapet falt med 79 milliarder kroner.Dagens fall kommer også på høy omsetning. Seadrill er så langt dagens mest omsatte og det er kjøpt og solgt Seadrill-aksjer for over 400 millioner kroner.For John Fredriksen utgjør dagens fall aksjeverdier for tre milliarder kroner. Han har sett 19 milliarder kroner forsvinne siden all time high-noteringen på 289,40 kroner ble satt 4. september i fjor.
Les også: Seadrill kan falle til 90 kronerResultat per aksje ble 0,31 dollar, mot 0,61 dollar ved samme korsvei i fjor.I rapporten blir det også opplyst at Seadrill har besluttet å suspendere utbytteutbetalinger. En utbyttepause vil bedre selskapets kapitalposisjon med rundt to milliarder dollar i året. Her er rapporten
Seadrill meldte i morges om et resultat etter skatt på 190 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot 315 millioner dollar i samme periode året før.Resultatet før skatt ble 229 millioner dollar, sammenlignet med 375 millioner dollar året før.Driftsresultatet ble 461 millioner dollar, mot 471 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 1.293 millioner dollar, sammenlignet med 1.280 millioner dollar i 3. kvartal 2013.Styreleder John Fredriksen sier i en kommentar at beslutningen om å suspendere utbytte har vært en vanskelig beslutning for styret.- Når man imidlertid tar med i vurderingen den betydelige svekkelsen i offshore boremarkedet og finansieringsmarkedet de seneste kvartalene, mener styret dette er den rette beslutningen for selskapet. Jeg er trygg på at Seadrill vil komme tilbake fra denne nedturen sterkere og at vi vil gjenoppta utbyttebetalinger i fremtiden, sier Fredriksen.DNB Markets kuttet i dag, før rapporten ble publisert, kursmålet på Seadrilll fra 135 til 115 kroner. Salgsanbefalingen ble opprettholdt.