For andre dag på rad falt Oslo Børs’ hovedindeks over 2 prosent fredag. Tilsammen ble fallet på 5,7 prosent denne uken, skriver Finansavisen.
Hovedindeksen har lenge vært tynget av oljeservicesektoren, men denne uken var det Statoil-aksjen som stjal showet ved å falle fra 154 kroner på mandag til 132 kroner på fredag.- OverreaksjonFinansnestoren får støtte fra aksjesjef Alexander Åbyholm i Nordea Markets:- Det er litt dramatisk det som skjer nå, og markedene har en tendens til å overreagere.Les mye mer om markedet i lørdagens utgave av Finansavisen!
Fraværet av produksjonskutt på torsdagens Opec-møte forårsaket en sjokkbølge i oljeaksjene, som ble dumpet ut i stor stil av utenlandske meglerhus.- Jeg syntes at kursfallet i Statoil er overdrevent. Selskapet har mye manøvreringskraft med tanke investeringsnivået. Det man spekulerer i er at Statoil vil halvere eller fjerne utbyttene, noe som er å overdrive. Statoil har nesten ingen gjeld, og kan godt låne penger for å betale utbytte hvis de ikke har gode prosjekter, sier Sissener til Finansavisen.- Jeg sier ikke at jeg er bull på Statoil, jeg sier bare at kursfallet er overdrevent. De storyene som analytikerne serverer i dag (spådommer om utbyttekutt, red.anm.) henger ikke på greip.- Det kan være en god trade å plukke litt oljeaksjer når de overreagerer på slike dager. Får du Seadrill på 100 kroner kan det være en god investering. Får du Det norske under 40 kroner, er vel kanskje ikke det så dumt heller, sier aksjesjefen til Finansavisen, og legger til: