Oslo Børs falt brutalt torsdag. Hovedindeksen endte ned 2,5 prosent til 582,23. Nedturen kom i kjølvannet av OPEC-møtet i Wien.
om et stort kutt i oljeproduksjonen. Det skjedde heller ikke. Dette sendte umiddelbart oljeprisen og kronen rett ned. Nordsjø-olje var et tidspunkt ned over tre dollar til under 75 dollar fatet. Nå går Brent-oljen for 75,12 dollar fatet, ned 3,3 prosent.Kronen svekker seg med rundt en prosent i forhold til euro, dollar og pund.Statoil stupte 4,4 prosent til 143 kroner.  Siden onsdag har markedsverdien på Statoil stupt 20,7 milliarder kroner.Seadrill, som falt 18,3 prosent onsdag, falt nye 7,0 prosent til 107,90 kroner. Goldman Sachs oppgraderer aksjen fra salg til nøytral, ifølge TDN Finans. Kursmålet senkes til 116 kroner.DNB Markets gjentar en salgsanbefaling på Seadrill og tar kursmålet ned fra 115 til 100 kroner per aksje. til 15,99 dollar i New York onsdag kveld. Til dagens dollarkurs tilsvarer det 109 kroner, og det er 6 prosent lavere enn onsdagens slutt på Oslo Børs på 116 kroner.Det er ikke bare Seadrill som falt av oljeservice-aksjene.  Archer stupte 9,8 prosent, mens PGS ramlet 7,9 prosent. Prosafe og Awilco Drilling endte ned rundt syv prosent.DNB var ned 3,7 prosent til 120,20 kroner.DNB har innfridd sitt løfte om en egenkapitalavkastning på over 12 prosent til tross for sterk kapitaloppbygging, skriver banken i en melidng i forbindelse med kapitalmarkedsdagen i London.Analytiker Bengt Kirkøen i Swedbank sier til Reuters at aksjen falt fordi forventningene var høye, men han understreker at markedet også faller.- De kunne vært klarere når det gjelder utbytteutbetalinger, sier han.Norsk Hydro torsdag, og aksjen endte ned 1,3 prosent til 40,80 kroner.Funcom relanserer nå spillet «The Longest Journey» for iOS - iPad og iPhone. Spillet ble lansert for Windows så langt tilbake som i 1999.Selskapet skriver at det ikke vil ha noen stor effekt på selskapets inntekter.Aksjen var lenge opp, men endte ned 3,5 prosent til 2,75 kroner.