- Investors tillit til Seadrill ble betydelig svekket i går da selskapet valgte å droppe utbyttene fremover, sier analysesjef i Netfonds Roger Berntsen til Hegnar.no.Han peker på at at selskapet gjentatte ganger i år har kommunisert til markedet at utbyttenivåene fra 2. kvartal skulle være bærekraftige til godt ut i 2016.- Det er meget kritikkverdig at en så stor endring av utbyttepolitikken ikke ble kommunisert markedet på en mer profesjonell måte, fortsetter Berntsen.
Seadrill vil ikke guide på utbytte- Ser ingen tegn til bedringNB!
Seadrill vil ikke guide på varigheten av utbyttesuspensjonen kunngjort onsdag.Det sa finansdirektør Rune Magnus Lundetræ i Seadrill under telefonkonferansen i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten, onsdag kveld, ifølge TDN FinansLundetræ sier utfordringen er lav visibilitet markedet utover 18-24 måneder, men fremholder at han tror selskapet vil starte utbyttebetalingene igjen så snart man er komfortabel med at «syklusen» i markedet har snudd.Berntsen understreker til Hegnar.no at de fortsatt er negative til oljeservice sektoren.- Vi ser ingen tegn til at det underliggende markedet for sektoren skal bedre seg de neste 12 månedene, sier analysesjefen.Han mener, gitt Seadrills fremtidige gjeldsforpliktelser, at selskapet går en tøff tid i møte.- Vi forventer at aksjen vil falle til under 100 kroner, men selv da er det ikke sikkert den er billig nok, sier Berntsen.Analysejefen tror for øvrig at mange av Seadrills utenlandske aksjonærer heller vil kjøpe Statoil aksjen i tiden fremover, da dette er det beste og mest stabile utbyttecaset i oljesektorene fremover. Berntsen forvalter aksjeporteføljen NetfondsXtra, der 35 prosent av kapitalen er investert i nettopp Statoil.- Vi eier ingen aksjer i Seadrill, ei heller andre oljeservice selskaper, avslutter Berntsen til Hegnar.no.