Tror disse 10 aksjene kan bli nyttårsraketter

Foto: Scanpix

Meglerhus har plukket ut 10 aksjer som kan gå som raketter i perioden 12. desember til 6. januar.

DNB Markets har funnet frem til 10 aksjer på Oslo Børs som har falt mye i år og som de mener vil få en positiv kurseffekt i ukene rundt jul. Offshore- og oljeservice-aksjer dominerer listen, gjengitt i DN.– I praksis er alle aksjene på årets liste relatert til oljeøkonomien og shipping. Nedgangen er blitt forsterket av lavere oljepris. Vi tror at oljeprisen også kan gi støtte til en nyttårseffekt, sier analysesjef Morten Jensen.I snitt har aksjene fra nyttårsporteføljen gjort det 6,5 prosent bedre enn resten av markedet i juleukene.– Enkelte teorier handler om at investorene vil realisere et tap i aksjene før nyttår av skattehensyn og at det øker handelen i aksjer som har falt mye. Tapet kan trekkes av på skatten og utligne gevinster i andre aksjer. En annen teori er at investorene begynner det nye året med ny frisk og er villige til å ta mer risiko, sier analytiker Mathias von Ottenbreit til DN.DNB Markets mener man bør holde på aksjene mellom 12. desember og 6. januar, kanskje noe lenger, for å få best mulig effekt.Her er DNB Markets' nyttårsraketter:

  • PolarcusPolarcus
  • Sevan DrillingSevan Drilling
  • Western BulkWestern Bulk
  • Fred. Olsen EnergyFred. Olsen Energy
  • Siem OffshoreSiem Offshore
  • Questerre EnergyQuesterre Energy
  • Golden OceanGolden Ocean
  • Farstad ShippingFarstad Shipping
  • Odfjell DrillingOdfjell Drilling
  • FrontlineFrontline


Les også