Analytiker spår ekstraordinært utbytte for Røkke-aksje

Meglerhus har tro på et ekstraordinært utbytte i 4. kvartal, og oppgraderer nå Røkke-aksje.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Børs

Fredag 27. februar legger Kjell Inge Røkkes Aker frem sine tall for 4. kvartal. Handelsbanken Capital Markets tror nå på et ekstraordinært utbytte i perioden, meldes det i en fersk analyse.- Vi forutsetter et utbytte på 13,5 kroner per aksje, skriver Handelsbanken-analytiker Anne Gjøen.- Akers utbyttepolitikk er på 2-4 prosent av verdijustert egenkapital, noe som tilsvarer 4,5-9,0 kroner. Etter 2009 har det blitt utbetalt nær fire prosent hvert år, og selskapet har kommunisert en intensjon om å øke det nominelle utbyttet år over år. Vi antar derfor at det kommer et ekstraordinært utbytte i år, etter avhendelser og en forventet økning i utbyttet fra enkelte holdingselskaper, forklarer hun.Reviderer verdier Meglerhuset nevner også at de har revidert sine verdivurderinger av Akers eierandeler i Havfisk og Ocean Yield.- På grunn av en økning i prisene på hvitfisk og en fornyelse av flåten, har vi nå verdsatt Havfisk til 19 kroner per aksje, mens vi reviderer Ocean Yield til 49 kroner per aksje for å reflektere nye kontrakter og skip i hele 2014, skriver Gjøen.Før revideringen verdsatte Handelsbanken Havfisk til 14 kroner per aksje og Ocean Yield til 43 kroner per aksje.Gjøen nevner også at meglerhusets anbefaling på Aker Solutions ble oppgradert fra reduser til akkumuler mandag, samt at utviklingsplanen for Johan Sverdrup er sendt inn, noe som er et enestående prosjekt for Det norske oljeselskap.- Som følge av endrede verdier i Havfisk, Ocean yield og Aker Solutions, samt høye utbytteforventninger, oppgraderer vi nå vår anbefaling på Aker til kjøp, skriver analytikeren.Kursmålet på aksjen blir løftet fra 175 til 215 kroner per aksje.Aker klatrer tirsdag formiddag 0,55 prosent til 182,00 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år steget 10,64 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 6,67 prosent.

Nyheter
Børs