Bull og Bear: En spår aksjen ned 65 prosent – en annen spår dobling

Analytikerne er dypt uenige i hva Tesla-aksjene egentlig er verd.

Børs

I skrivende stund, torsdag ettermiddag, omsettes Tesla-aksjene for rett over 200 dollar per aksje.Analytiker James Albertine i Stifel Nicholas er ifølge Di.se den mest optimistiske, og har et kursmål på 400 dollar.John Lovallo i Bank of America Merrill Lynch er tydeligvis dypt uenig med Albertine. Han senket nylig kursmålet på elbil-aksjen fra 70 til 65 dollar. Tesla bommet på inntjeningsforventningene for 4. kvartal men klarte å levere det antallet biler de hadde lovet. Dermed stiller Lovallo spørsmålstegn til om selskapet er i stand til å forsvare dagens markedsverdi på 25,5 milliarder dollar.Dette er ikke første gang markedsaktører er uenige om verdien av selskapet. På Teslas aller første handelsdag startet handelen av aksjene på 19 dollar, 12 prosent over introduksjonskursen på 17 dollar per aksje. Selskapet endte med en sluttnotering på 23,89 dollar, og investorene fikk dermed en avkastning på vanvittige 40,5 prosent bare i løpet av en eneste handelsdag.

Nyheter
Børs