Ertzeid: - Dette kan bli farlig

Konserndirektør Ottar Ertzeid i DNB Markets frykter flere ofre i kjølvannet av oljeprisfallet.

Ottar Ertzeid. Foto: Finansavisen.
Børs

Markedet for high-yield-obligasjoner i høyeste risikoklasse, junk-obligasjonene, har stoppet opp.- Vi kan allerede lese i avisene om enkelte selskaper som har problemer, men vi vil se mer, sier konserndirektør Ottar Ertzeid i DNB Markets i et intervju med Bloomberg fredag.Obligasjonsmarkedet i Norge har vokst seg stort på en flora high-yield-obligasjoner fra diverse energiselskaper som har tilbudt utlånerne høy avkastning.Innen det norske obligasjonsmarkedet sto high-yield-segmentet for 63 prosent, tilsvarende 65 milliarder kroner, av alle selskapsobligasjoner som ble solgt i Norge i fjor.Men nå er det bråstopp. DNB High-Yield Norway Total Return Index har falt 7,4 prosent siden september. Konsekvensene er vanskelige å anslå.- Det kommer an på hvordan proaktiv de vil være med hensyn til å handle lenge før obligasjoner kommer til forfall, eller om de fortsatt håper at oljeprisen vil komme opp igjen. Det kan være farlig, sier Ertzeid.- Hvis markedet ikke er der for å refinansiere obligansjonene vil det bli vanskelig, sier Erizeid som venter en bølge av restruktureringer og oppkjøp.

Nyheter
Næringsliv